Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Industria laptelui: Procesatorii ar putea plăti laptele intern ca în UE
Procesatorii de lapte ar putea plăti un preţ identic cu cel practicat în UE, 22,5 eurocenţi, şi pentru litrul de lapte provenit din producţia internă, aceasta este concluzia discuţiilor care au avut loc ieri la Ministerul Agriculturii între reprezentanţii Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) şi ai Federaţiei Crescătorilor de Bovine.
“Am stabilit cu fermierii că, în condiţiile în care laptele oferit este conform standardelor europene de calitate, atunci procesatorii ar putea accepta să achite acelaşi preţ plătit pentru un litru de lapte provenit din UE şi de pe pieţele extracomunitare, respectiv de 22,5 eurocenţi. În prezent, producătorii cumpără un litru de lapte din producţia internă cu 30 de eurocenţi, adică 0,9 lei. Această decizie ar putea fi aplicată începând de săptămâna viitoare, dar totul depinde de discuţiile purtate între producător şi cei care îi livrează intern laptele”, a declarat pentru Business Standard Valentin Blănaru, director executiv APRIL.
Crescătorii de vaci au atras atenţia în ultimele luni că laptele pe care îl livrează fabricilor procesatoare este riguros controlat, în timp ce cantităţi mari intră în ţară de pe piaţa europeană fără a fi verificate dacă sunt conforme sau nu cu normele UE. În prezent, importul de lapte ca materie primă a scăzut, procesatorii fiind de acord să folosească, în primul rând, materie primă locală. Dacă la începutul acestui an procesatorii importau lapte în proporţie de 25%, în prezent, acest procent s-a redus la 15%”, a mai spus Blănaru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura