Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria laptelui pusă la pământ de lipsa legislaţiei


De la începutul anului, legislaţia din industria laptelui în ceea ce priveşte acordarea subvenţiilor a expirat, iar de atunci statul ezită să mai actualizeze legea, sau să dea alta nouă, a declarat Valentin Blănaru, directorul general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui.
"Legislaţia pentru acordarea de subvenţii a expirat la 1 ianuarie 2010, iar de atunci statul nu a mai acordat niciun ban producătorilor. Mai mult decât atât, Guvernul nici măcar nu mai ia în discuţie această problemă. Problema este că legislaţia trebuie dată ca lege şi nu ca ordonanţă, iar întotdeauna o lege trebuie urmată de finanţare. Astfel, statul ezită să mai actualizeze legislaţia sau să dea alta nouă, pentru că nu are resursele necesare de a subvenţiona sectorul. Nici măcar vechea lege nu era pusă la punct, dar să mai sperăm la alta nouă, cred că vrem deja prea mult'', a declarat, pentru Curierul Naţional, Valentin Blănaru.

Produse mai scumpe la raft

Potrivit acestuia, în lipsa legii producătorii români sunt obligaţi să-şi vândă animalele pentru că nu-şi mai permit întreţinerea lor. "În lipsa legii, producătorii îşi vând animalele pentru că acea subvenţie de 0,3 lei/litru de lapte, acordată până la începutul acestui an, reprezenta pentru 90% dintre aceştia profitul acelei ferme. Automat acest lucru are consecinţe şi asupra consumatorului final, pentru că produsele autohtone pe piaţă sunt mai puţine şi mai scumpe. În plus, vara materia primă este mai scăzută decât primăvara sau toamna, iar procesatorii sunt nevoiţi în această perioadă să importe materie primă pentru a-şi menţine liniile de producţie la acelaşi nivel, iar acest lucru atrage costuri suplimentare, care scumpesc produsul final'', a mai explicat directorul general al APRIL.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), producţia de lactate a scăzut în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună din 2009 pe toate segmentele, cu excepţia producţiei de iaurturi. Astfel, în luna iulie 2010, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţii agricole şi centre de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna precedentă cu 8,2%, iar faţă de luna iulie 2009 cu 11,1% (10.452 de tone). În primele 7 luni ale anului în curs, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţii agricole şi centre de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 6,9%, faţă de acelaşi interval din 2009, până la 558.674 tone.

Citeşte mai mult în Curierul Naţional
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016