Solicită în schimb funcţionarea pălinciilor în regim de prestare de servicii, iar acciza la comercializare să fie de 10% din cea standard. După aproape cinci ani de eforturi, în toamna anului trecut pălincarii au obţinut o victorie în bătălia privind accizarea. Războiul în ceea ce priveşte asigurarea unei legislaţii complete şi clare nu poate fi considerat stins.
Dacă a fost aprobată o lege prin care proprietarii de livezi pot produce 500 de litri de rachiuri naturale din fructe cu tăria alcoolică de 50% volume pentru consum propriu fără a fi accizată, pălincarii mai au unele probleme. Potrivit legislaţiei, pălinciile trebuie transformate în antrepozite fiscale, lucru pe care proprietarii de cazane din judeţ şi probabil din ţară îl contestă. Ei susţin şi pe mai departe că pălinciile ar trebui să funcţioneze sub forma unităţilor prestatoare de servicii.
Dacă a fost aprobată o lege prin care proprietarii de livezi pot produce 500 de litri de rachiuri naturale din fructe cu tăria alcoolică de 50% volume pentru consum propriu fără a fi accizată, pălincarii mai au unele probleme. Potrivit legislaţiei, pălinciile trebuie transformate în antrepozite fiscale, lucru pe care proprietarii de cazane din judeţ şi probabil din ţară îl contestă. Ei susţin şi pe mai departe că pălinciile ar trebui să funcţioneze sub forma unităţilor prestatoare de servicii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News