Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Fustos Imre şi Dezso Tibo s-au intors cu sapte medalii, dintre care una de aur, de la competitia de traditie „Destillata”.
Proprietarii unei mici distilerii din Covasna s-au intors recent de la Viena acoperiti de glorie, dupa ce palinca produsa de ei a fost apreciata in mod deosebit la unul din cele mai prestigioase concursuri destinate bauturilor „tari”. Pe scurt, palmaresul celor doi covasneni, Fustos Imre şi Dezso Tibo, include o medalie de aur, patru de argint si doua de bronz, fiecare medalie pentru cate un sortiment de palinca cu care acestia s-au prezentat la concurs.
„Destillata” este o competitie de traditie la care praticipa anual sute de producatori din toata lumea, anul acesta, printre ei numarandu-se pentru prima data si cei doi proprietari ai distileriei din Covasna. La concurs au fost prezenti producatori din 11 tari care au inscris in competitie aproximativ 1.700 de mostre. Dintre acestea, palinca de caise a celor doi covasneni se pare ca a fost pe placul juriului, sortimentul fiind medaliat cu aur.
Performanta a fost completata si de celelalte sase medalii obtinute, ceea ce i-a facut pe covasneni sa realizeze ca sunt pe drumul cel bun cu mica lor afacere. De fapt, prin participarea la concurs au dorit in primul rand sa se evalueze si sa faca o comparatie obiectiva intre produsele lor si ale celorlalti. „ Pentru noi are o foarte mare importanţa aceasta participare pentru ca am vrut sa vedem unde ne situam, iar rezultatele sunt o confirmare ca suntem pe drumul cel bun şi ca ne apropiem de elita producatorilor de palinca”, a declarat la sosirea in tara Fustos Imre.
Distileria celor doi covasneni produce 15 sortimente de palinca cele mai apreciate fiind palinca de zmeura, afine, caise, soc, porumbe si pere padurete. Anul trecut, „vedeta” distileriei a fost palinca de zmeura, cu care covasnenii au fost declarati campioni absoluti la Festivalul internaţional al palincii de la Gyula, in Ungaria.
Cei doi au declarat ca intentioneaza sa-si extinda afacerea iar pe viitor se gandesc sa lanseze şi o linie de fructe confiate care sa fie servite alaturi de palinca pentru a-i sublinia calitaţile, precum şi o gama de produse maturate in butoaie facute din lemn de mar, prun, visin, din esenta lemnoasa specifica fiecarui fruct.
„Destillata” este o competitie de traditie la care praticipa anual sute de producatori din toata lumea, anul acesta, printre ei numarandu-se pentru prima data si cei doi proprietari ai distileriei din Covasna. La concurs au fost prezenti producatori din 11 tari care au inscris in competitie aproximativ 1.700 de mostre. Dintre acestea, palinca de caise a celor doi covasneni se pare ca a fost pe placul juriului, sortimentul fiind medaliat cu aur.
Performanta a fost completata si de celelalte sase medalii obtinute, ceea ce i-a facut pe covasneni sa realizeze ca sunt pe drumul cel bun cu mica lor afacere. De fapt, prin participarea la concurs au dorit in primul rand sa se evalueze si sa faca o comparatie obiectiva intre produsele lor si ale celorlalti. „ Pentru noi are o foarte mare importanţa aceasta participare pentru ca am vrut sa vedem unde ne situam, iar rezultatele sunt o confirmare ca suntem pe drumul cel bun şi ca ne apropiem de elita producatorilor de palinca”, a declarat la sosirea in tara Fustos Imre.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Distileria celor doi covasneni produce 15 sortimente de palinca cele mai apreciate fiind palinca de zmeura, afine, caise, soc, porumbe si pere padurete. Anul trecut, „vedeta” distileriei a fost palinca de zmeura, cu care covasnenii au fost declarati campioni absoluti la Festivalul internaţional al palincii de la Gyula, in Ungaria.
Cei doi au declarat ca intentioneaza sa-si extinda afacerea iar pe viitor se gandesc sa lanseze şi o linie de fructe confiate care sa fie servite alaturi de palinca pentru a-i sublinia calitaţile, precum şi o gama de produse maturate in butoaie facute din lemn de mar, prun, visin, din esenta lemnoasa specifica fiecarui fruct.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News