Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infrastructura de gestionare a apei din Tulcea, dezvoltata din nou de MADR

infrastructura-de-gestionare-a-apei-din-tulcea-dezvoltata-din-nou-de-madr

Ministrul Adrian Oros a anuntat ca specialistii din echipa sa deja lucreaza la o un nou plan de gestionare a apei.


"Solutia realista nu consta in a da in fiecare an sute de milioane de euro despagubiri, ci de a investi consistent, intr-un timp rezonabil, sase sau sapte ani, astfel incat toata infrastructura de gestionare a apei, care include sistemele de desecare, de drenaj, prevenirea desertificarii, programul antigrindina care trebuie sa se incheie cat mai curand si sa cuprinda toata suprafata tarii", a mentionat ministrul Oros.
 
El a mai spus ca la respectiva strategie se lucreaza alaturi de specialisti din institute de cercetare de profil si cu reprezentanti ai Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare si si-a exprimat speranta ca aceasta sa se incheie la finalul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie.
 
Al doilea proiect important care va fi sustinut prin programul european va avea in vedere crearea unui lant de colectare, depozitare, procesare si comercializare a produselor romanesti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In timpul conferintei de presa, ministrul Agriculturii a anuntat ca s-au stabilit sumele care vor fi alocate pentru compensarea agricultorilor afectati de seceta, cel mai mare buget, respectiv 850 de milioane de lei, fiind repartizat fermierilor ale caror culturi agricole infiintate in toamna anului trecut au fost afectate de seceta.
 
Oficialul guvernamental a explicat necesitatea compensarii pierderilor din zootehnie cauzate de seceta, in contextul in care cantitatea de furaje a fost mai mica, dar pretul de achizitie a fost mai mare, pe fondul unui consum scazut provocat de inchiderea sistemului HoReCa in pandemia cu noul coronavirus.
 
Adrian Oros a precizat ca pentru sectorul ovine-caprine va fi alocata suma de 60 de milioane de lei, pentru bovine - 350 de milioane de lei, pentru apicultura se va aloca suma de circa 50 de milioane de lei, pentru porcine - aproximativ 119 milioane de lei, iar pentru pasari - suma de 109 milioane de lei.
 
"Actele normative au plecat ieri (marti - n.r.) pe circuitul de avizare. Noi le-am notificat la Comisia Europeana, pentru ca asta e regula. Sigur, nu se acopera toate pierderile, dar asta e suma pe care am avut-o la dispozitie si pe care am incercat sa o dramuim cat mai echilibrat, responsabil, intr-o perioada de criza fara precedent, criza sanitara transformata intr-o criza economica intr-o anumita forma pe care s-a suprapus si aceasta seceta cumplita", a precizat Oros.
 
El a mai spus ca MADR a solicitat Comisiei Europene acordul pentru ca Romania sa devanseze plata avansurilor pentru subventiile din agricultura, astfel incat acestea sa fie acordate incepand din 15 septembrie, nu din 15 octombrie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016