Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Ministrul Adrian Oros a anuntat ca specialistii din echipa sa deja lucreaza la o un nou plan de gestionare a apei.
"Solutia realista nu consta in a da in fiecare an sute de milioane de euro despagubiri, ci de a investi consistent, intr-un timp rezonabil, sase sau sapte ani, astfel incat toata infrastructura de gestionare a apei, care include sistemele de desecare, de drenaj, prevenirea desertificarii, programul antigrindina care trebuie sa se incheie cat mai curand si sa cuprinda toata suprafata tarii", a mentionat ministrul Oros.
El a mai spus ca la respectiva strategie se lucreaza alaturi de specialisti din institute de cercetare de profil si cu reprezentanti ai Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare si si-a exprimat speranta ca aceasta sa se incheie la finalul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Al doilea proiect important care va fi sustinut prin programul european va avea in vedere crearea unui lant de colectare, depozitare, procesare si comercializare a produselor romanesti.
In timpul conferintei de presa, ministrul Agriculturii a anuntat ca s-au stabilit sumele care vor fi alocate pentru compensarea agricultorilor afectati de seceta, cel mai mare buget, respectiv 850 de milioane de lei, fiind repartizat fermierilor ale caror culturi agricole infiintate in toamna anului trecut au fost afectate de seceta.
Oficialul guvernamental a explicat necesitatea compensarii pierderilor din zootehnie cauzate de seceta, in contextul in care cantitatea de furaje a fost mai mica, dar pretul de achizitie a fost mai mare, pe fondul unui consum scazut provocat de inchiderea sistemului HoReCa in pandemia cu noul coronavirus.
Adrian Oros a precizat ca pentru sectorul ovine-caprine va fi alocata suma de 60 de milioane de lei, pentru bovine - 350 de milioane de lei, pentru apicultura se va aloca suma de circa 50 de milioane de lei, pentru porcine - aproximativ 119 milioane de lei, iar pentru pasari - suma de 109 milioane de lei.
"Actele normative au plecat ieri (marti - n.r.) pe circuitul de avizare. Noi le-am notificat la Comisia Europeana, pentru ca asta e regula. Sigur, nu se acopera toate pierderile, dar asta e suma pe care am avut-o la dispozitie si pe care am incercat sa o dramuim cat mai echilibrat, responsabil, intr-o perioada de criza fara precedent, criza sanitara transformata intr-o criza economica intr-o anumita forma pe care s-a suprapus si aceasta seceta cumplita", a precizat Oros.
El a mai spus ca MADR a solicitat Comisiei Europene acordul pentru ca Romania sa devanseze plata avansurilor pentru subventiile din agricultura, astfel incat acestea sa fie acordate incepand din 15 septembrie, nu din 15 octombrie.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News