Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Firmele si fermierii vor avea o vara si o toamna incendiare, dupa ce vor trebui sa se confrunte si cu o forta de munca mai scumpa. Carburantii, noile reguli inasprite si schimbarile climatice nu erau de ajuns...
In trimestrul IV 2021, comparativ cu trimestrul III 2021, cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au regasit in constructii (8,80%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (7,86%) si activitati profesionale, stiintifice si tehnice (7,53%).
Cea mai mare scadere a costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-a inregistrat in invatamant (-17,57%), ca urmare a cresterii timpului efectiv lucrat fata de trimestrul precedent (fenomen caracteristic acestei activitati in trimestrul al IV-lea al fiecarui an, cauzat de reinceperea anului scolar).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit datelor INS, la o distanta considerabila, cu scaderi ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au situat administratia publica (-3,66%), respectiv productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,49%). Fata de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forta de munca a crescut cu 2,48%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 2,72%.
Comparativ cu acelasi trimestru al anului precedent, cele mai semnificative cresteri ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au regasit in hoteluri si restaurante (13,49%), invatamant (11,59%), respectiv in activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (10,33%). Fata de perioada analizata, usoare diminuari ale costului orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) s-au observat doar in tranzactii imobiliare (-0,55%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (-0,50%).
Fata de acelasi trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forta de munca a crescut cu 6,76%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 6,14%.
INS mentioneaza ca indicele trimestrial al costului orar al fortei de munca este un indicator pe termen scurt.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News