Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
"Instalarea tinerilor fermieri" a atras doar 10% din finantarea acordata de UE
Desi finantata prin fonduri europene nerambursabile, schimbarea la fata (si performanta) a agriculturii autohtone prin popularea zonelor rurale cu tineri agricultori este anevoioasa.
Intre 2007 si 2013, agricultura romaneasca beneficiaza de un sprijin financiar nerambursabil in valoare de 337.221.484 de euro, important ca valoare, dar mai ales prin obiectivele urmarite. Intinerirea populatiei rurale cu persoane pana in 40 de ani, ce dispun de teren in proprietate sau in arenda, precum si de un capital destinat demararii unor mici afaceri reprezinta solutia unei serii intregi de probleme: explozia somajului, lipsa de competitivitate a actualelor structuri agricole, veniturile mici din agricultura de subzistenta, exploatarea irationala si neconforma cu normele de mediu a terenurilor agricole etc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din aceasta perspectiva, a oportunitatilor pe care la ofera indivizilor si comunitatilor locale, ar fi fost de asteptat ca Masura 1.1.2 – „Instalarea tinerilor fermieri” sa fie o vedeta a finantarilor din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Statistica oficiala arata insa o cu totul alta situatie. Incepand din 2008, cand programul a devenit functional, si pana in prezent, au fost aprobate spre finantare doar 2.781 de proiecte, din cele 5.270 depuse in total, cu o valoare de 58.635.035 de milioane de euro, iar platile efectiv efectuate sunt de 34.298.358 de euro, cam a zecea parte din suma alocata Romaniei prin Politica Agricola Comuna, scrie Financiarul.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News