Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

InterAgro inchide combinatele chimice Viromet si NitroPoros


InterAgro va inchide, la inceputul anului 2011, combinatele chimice Viromet si NitroPoros, masuri justificate de grup prin pierderile determinate de politicile promovate de autoritati in domeniul gazelor naturale.
InterAgro a decis sa inchida definitiv combinatul chimic Viromet din orasul Victoria, la 1 ianuarie, si va opri furnizarea de gaze naturale catre NitroPoros de pe platforma industriala Fagaras, ceea ce echivaleaza cu inchiderea unitatii, se arata intr-un comunicat al grupului, citat de Mediafax.

Vor intra astfel in somaj definitiv 90% dintre angajatii combinatului din Fagaras si 70% dintre cei ai Viromet.

Grupul precizeaza ca a luat aceasta decizie din cauza pierderilor majore determinate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati, nominalizand, printre altele, neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin care consumatorii care indeplineau conditiile si se declarau intreruptibili in situatii de urgenta puteau achizitiona gaze doar din productia interna, la preturi mai mici decat cele din import.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, InterAgro mentioneaza ca "responsabilii in domeniu" nu au fost de acord ca grupul sa renunte la statutul de consumator intreruptibil.

"Grupul a solicitat renuntarea la acest statut dupa ce nu a mai fost prelungita Legea 332/2009, care asigura, intr-o oarecare masura, acoperirea pierderilor cauzate de intreruperile in furnizarea gazelor, dirijate catre populatie in situatii de urgenta", se mentioneaza in comunicat.

In plus, la 31 decembrie 2010 inceteaza acordarea discount-ului comercial aplicabil tuturor furnizorilor de gaze naturale, potrivit InterAgro.

"Grupul InterAgro a atras atentia asupra problemelor generate de noile politici in domeniul gazelor naturale, in timp ce autoritatile nu au avut nicio reactie sau raspuns.

Legea 332/2009 a fost considerata una dintre putinele masuri anticriza luate de Guvern, cu efecte care s-au observat imediat, atat la nivelul economiei, cat si in ceea ce priveste pastrarea locurilor de munca.

De asemenea, InterAgro constata lipsa oricarei strategii la nivelul economiei nationale cu referire la agricultura, domeniu prioritar in programul de guvernare, principalul beneficiar al ingrasamintelor chimice", se arata in comunicat.

Grupul sustine ca, in conditiile in care decizia la nivelul Uniunii Europene este de a sprijini productia nationala a statelor membre, este necesara aplicarea imediata a unor politici pentru sustinerea industriei chimice nationale, la fel ca in cazul industriei aluminiului si metalurgice.

Acest lucru ar avea ca efect imediat protejarea celor peste 10.000 de locuri de munca din acest sector, situate preponderent in zone monoindustriale.

"Oprirea activitatii in cele doua combinate chimice, de la inceputul anului 2011, reprezinta primul pas din inchiderea, in final, a patru dintre cele sase fabrici din industria chimica ce lucreaza pentru grupul InterAgro", se mai arata in comunicat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016