Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interagro dă afară două treimi din angajaţii de la Braşov


Conducerea companiei Nitroporos Făgăraş, membră a grupului Interagro, a anunţat că va disponibiliza 352 de angajaţi din cei 500 pe care ai are societatea, preavizele fiind deja înmânate celor care urmează să părăsească combinatul chimic, transmite Amos News.

Perioada de preaviz expiră pe 6 mai, iar cei disponibilizaţi vor primi din partea societăţii câte trei salarii compensatorii, potrivit Contractului Colectiv de Muncă.
Lucian Cupu, liderul sindicaliştilor de pe platforma Nitramonia Făgăraş, a declarat că preavizele au fost date în baza unei notificări din 30 decembrie 2008, dar aceasta a expirat, ceea ce înseamnă că procedurile trebuie reluate. Deocamdată, diferendul se discută la Inspectoratul Teritorial de Muncă Braşov.

Cei disponibilizaţi vor fi reangajaţi în situaţia în care societatea îşi va relua activitatea. „Potrivit CCM, compania nu are voie să reangajeze alţi muncitori, prioritatea având-o cei care au fost disponibilizaţi”, a explicat Lucian Cupu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conducerea companiei a amânat de două ori disponibilizarea angajaţilor în acest an, în speranţa că Guvernul va emite o ordonanţă prin care să subvenţioneze achiziţia de îngrăşăminte chimice, ceea ce ar fi însemnat o revigorare a combinatelor chimice.

Totuşi, cei 500 de angajaţi ai Nitroporos Făgăraş vor primi din partea societăţii prime de Paşti constând în produse de aproximativ 150 de lei de salariat.

Grupul Interagro anunţase că va disponibiliza aproximativ 6.500 de persoane în contextul crizei economice şi al neimplicării statutului în subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte, ceea ce făcuse ca fermierii din ţara noastră să achiziţioneze din ce în ce mai puţine substanţe de fertilizare.

Compania Viromet Victoria este proprietarul activelor combinatului făgărăşean Nitramonia după ce a câştigat, la finele lui 2007, licitaţia organizată de lichidatorul Euroconsult SPRL Arad. Preţul cu care a fost adjudecată licitaţia a fost de 33 milioane lei, inclusiv TVA, mai mic cu 20% decât cel de pornire, de circa 41 de milioane de lei. La licitaţie au participat două firme - Viromet şi GA-PRO-CO Chemicals Săvineşti.

Viromet Victoria este o companie al cărei acţionar este grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta mai câştigase în februarie 2007 o licitaţie pentru achiziţia activelor societăţii Nitrofertilizer, atunci preţul de adjudecare fiind de 34 de milioane de lei. Totuşi, datorită faptului că bunurile societăţii au fost la vânzare fără a fi eliberate de sarcini, omul de afaceri a refuzat să plătească preţul cerut de AVAS. În aceste condiţii, Nitrofertilizer a intrat, ca şi ceilalţi „pui" ai Nitramoniei Făgăraş, în lichidare voluntară.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016