Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interagro: În agricultură, criza se va resimţi cel mai mult la începutul toamnei (pretul graului 2009)


Criza se va resimţi în agricultură, cel mai mult, la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie, când se va relua ciclul agricol, a declarat, luni, preşedintele Interagro, Ioan Niculae, transmite Mediafax.

"Momentul cel mai de jos al crizei nu a venit. Să ne aşteptăm la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, când va trebui reluat ciclul agricol", a declarat Niculae, la o dezbatere pe tema agriculturii, organizată de Business Standard.

El a mai arătat că de la momentul în care agricultorii încep lucrările şi până când primesc subvenţia la hectar se pierde circa 30-40% din valoarea acesteia, ca urmare a dobânzilor practicate de bănci pentru creditele agricole şi a devalorizării leului în raport cu euro.

Pe de altă parte, Adrian Rădulescu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR), a spus că agricultorii sunt decapitalizaţi, piaţa cerealelor fiind cea mai afectată, având în vedere că preţurile primite de fermieri pentru recoltă nu acoperă costurile de producţie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Acum o lună preţul grâului urcase la 5.500 (lei vechi/kilogram- n.r.), iar acum este 3.600 la recoltare. La orz este la fel", a precizat Rădulescu.


Preşedintele LAPAR a mai atras atenţia că producătorii sunt dependenţi de cei care depozitează cerealele, care oferă preţuri mici pentru recoltă agricultorilor şi care acţionează ca nişte "samsari".

"Degeaba ne daţi (Ministerul Agriculturii - n.r.) această subvenţie dacă nu ajunge efectiv la agricultori, pentru că o iau ei (samsarii -n.r.). Dacă munceşti pentru 3.500 de lei nu ai cum să acoperi cheltuielile şi să reiei ciclul de producţie", a adăugat Rădulescu.

Totodată, Aurel Popescu, preşedintele patronatului ROMPAN, a spus că piaţa cerealelor se confruntă cu evaziunea fiscală pe tot lanţul său, de la producţia şi comercializarea cerealelor, până la producerea pâinii.

"Am calculat şi bugetul statului a beneficiat de circa un miliard de euro pe linia producător agricol, depozitar, comerciant, brutar, magazin de desfacere", a spus Popescu.

El a dat exemplu judeţul Teleorman, unde în momentul de faţă sunt foarte multe maşini cu numere de Constanţa şi Călăraşi, care cumpăra grâu "de la capul locului" (de pe câmp) şi care îşi permit să achiziţioneze cu 10% mai scump decât alte firme, pentru că nu plătesc taxe.

InterAgro este un grup de companii private, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, care are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi exportul de îngrăşăminte chimice pentru agricultură.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016