Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interagro inchide doua combinate chimice si deschide o fabrica de napolitane la Zimnicea


Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, si-a inchis doua combinate de ingrasaminte chimice, Viromet din orasul Victoria si Nitroporos din orasul Fagaras, pe perioada nedeterminata, din cauza pretului ridicat al gazelor,a declarat luni Ioan Niculae, intr-o conferinta la Zimnicea, potrivit NewsIn.
"Din pacate, in fiecare an, din cauza politicii absolut haotice in domeniul gazelelor naturale - pentru ca o politica normala ne-ar fi dat posibilitatea sa lucram si in perioada de iarna - noi suntem intrerupti.

Numai in acest an am inregistat cumulat pe toate combinatele o oprire totala de 175 de zile.

Autoritatile par ca ar vrea sa lichideze industria chimica", a afirmat Ioan Niculae.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca, in perioada in care a fost in vigoare legea care permitea companiilor ce se declarau intreruptibile sa beneficieze doar de gaze din productia interna (iunie 2009-septembrie 2010), combinatele apartinand Grupului InterAgro au avut un aport in economia romaneasca de circa 600 milioane euro.

InterAgro proceseaza gaze naturale in sase combinate de ingrasaminte chimice, prin societatile Amurco Bacau, Donau Chem Turnu Magurele, Viromet Victoria, GA&PRO CO Piatra Neamt si Nitroporos Fagaras si Chemgas din Slobozia.

Potrivit Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania, omul de afaceri Ioan Niculae ocupa in acest an locul al treilea (dupa Dinu Patriciu si Frank Timis) in topul celor mai bogati romani, cu o avere intre 900 milioane euro si un miliard euro.

Investitie in napolitane
Societatea a inaugurat luni o fabrica de napolitane si biscuiti in orasul Zimnicea din judetul Teleorman, in urma unei investitii de 5 milioane de euro, fondurile necesare fiind asigurate din surse proprii.

"Fabrica beneficiaza de un proces de productie continuu, complet automatizat, care va realiza trei tipuri de produse: biscuiti, napolitane si rulade. Dulciurile sunt destinate pietei interne, urmand sa fie comercializate in supermarketuri si prin distribuitori", spun reprezentantii companiei.

Fabrica de biscuiti si napolitane face parte din programul investitional al companiei InterAgro SRL, parte a Grupului InterAgro, care are in vedere valorificarea superioara a resurselor obtinute in cadrul grupului.

"Biscuitii, napolitanele si ruladele sunt obtinute din diferite sortimente de faina produse in propria moara a companiei.

La randul ei, faina se obtine din grau cultivat pe terenurile firmei; chiar si unele materii auxiliare, precum unt si smantana, sunt produse in cadrul societatii InterAgro", au adaugat oficialii companiei.

Pentru 2011, acestia preconizeaza o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de lei, la o productie obtinuta prin utilizarea a 80% din capacitatea fabricii si se estimeaza ca anul urmator productia va fi majorata.

Totodata, InterAgro SRL Zimnicea, una dintre principalele companii din cadul Grupului InterAgro, implineste 10 ani de la infiintare, perioada in care a devenit una dintre ele mai importante firme din tara cu activitate integrata in domeniul agro-alimentar.

Compania a fost infiintata avand ca principal obiect de activitate agricultura, pentru a pune in valoare potentialul zonei.

Astfel, resursele financiare au fost orientate catre investitii masive in tehnologii moderne, performante si de ultima generatie, atat in agricultura, cat si in zootehnie si industria alimentara.

In perioada 2001-2010, SC InterAgro SRL a realizat investitii totale in valoare de aproape 270 milioane de lei, din care cele in curs de finalizare se ridica la peste 64 milioane de lei.

Una dintre cele mai importante activitati din cadrul InterAgro SRL este cea legata de procesarea laptelui.

Din 2004, functioneaza fabrica de produse lactate si branzeturi, iar pentru punerea in functiune a fabricii s-au cheltuit 2,5 milioane de euro.

InterAgro SRL detine si o moara, cu o capacitate de macinare de macinare de 150 de tone pe zi, pentru care s-au investit 6 milioane de euro in echipamente de inalta tehnologie.

La aceasta se adauga cele cinci brutarii din Teleorman si Bucuresti.

Potrivit Top 500 miliardari realizat de revista Forbes Romania, omul de afaceri Ioan Niculae ocupa in acest an locul al treilea (dupa Dinu Patriciu si Frank Timis) in topul celor mai bogati romani, cu o avere intre 900 milioane euro si un miliard euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016