Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

InterAgro, investitie de 72 milioane euro în centrale de cogenerare


Grupul InterAgro are preconizate investiţii de 72 milioane de euro pentru construirea unor centrale electrice în cogenerare pe platforme industriale situate în diverse zone ale ţării, din Muntenia, Moldova sau Transilvania. Puterea instalată a acestor centrale este calculată la 81 MW, iar investiţiile ar urma să fie recuperate în 3-5 ani de la finalizarea lucrărilor, se spune într-un comunicat al grupului.
Scopul realizării acestor centrale este de a produce energie necesară consumului fabricilor de pe platformele industriale. În grupul InterAgro funcţionează deja două centrale în cogenerare la Zimnicea, cea mai mare, de 12 MW, deservind fabrica de biocombustibil.

Grupul preconizează ca, în primul trimestru din 2011, centrala de la Turnu Măgurele să intre în probe tehnologice. Aceasta va deservi combinatul Donau Chem de îngrăşăminte chimice. Combinatul va beneficia de o centrală electrică în cogenerare de 21 MW, valoarea investiţiei fiind estimată la 20 milioane de euro.

În cadrul consorţiilor în care InterAgro este finanţatorul investiţiilor sunt în curs de realizare centrale electrice în sistem de cogenerare la Bacău (cu o putere de 14 MW şi o valoare a investiţiei de 12 milioane de euro), la Piatra Neamţ (21 MW şi o investiţie de 16 milioane de euro) şi Făgăraş (14 MW şi o investiţie de 12 milioane de euro).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, administrează combinatele chimice Donauchem Turnu Măgurele, Amurco Bacău, Gaproco Piatra Neamţ şi Nitroporos Făgăraş.

InterAgro a repornit, luna trecută, fabrica de amoniac a combinatului chimic NitroPoros Făgăraş, în urma unei investiţii de peste 40 milioane de lei. Fabrica are o capacitate de producţie de 900 de tone/zi şi peste 600 de angajaţi. NitroPoros produce îngrăşăminte şi a fost înfiinţat în 2008, în urma lichidării voluntare a Nitramonia Făgăraş.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton