Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interes scazut pentru ajutorul de minimis in vederea achizitionarii tancurilor de lapte

interes-scazut-pentru-ajutorul-de-minimis-in-vederea-achizitionarii-tancurilor-de-lapte

Potrivit ministrului Daniel Constantin, doar 10 la suta din comune depusesera documentatia pentru obtinerea ajutorului de minimis in vederea achizitionarii a 399 de tancuri de racire a laptelui


Se pare ca majoritatea crescatorilor de vaci de lapte nu sunt foarte interesati sa investeasca in achizitionarea tancurilor de racire a laptelui, in ciuda ajutorului de minimis pe care il pot primi de la Ministerul Agriculturii in acest scop.
 
Astfel, in sase luni, doar 10 la suta din comune au depus documentatia necesara obtinerii acestui ajutor de minimis, mai exact fiind vorba de 270 de comune care intocmisera si depusesera documentele respective pana la data de 15 aprilie.
 
Datele au fost comunicate de ministrul de resort, Daniel Cojocaru, care a dat de inteles ca se astepta la mai mult interes din partea fermierilor pentru ajutorul acordat pentru achizitia de tancuri pentru racirea laptelui.
 
Astfel, zilele trecute, ministrul a declatat ca „pana la 15 aprilie, 270 de comune au depus documente pentru achizitionarea unui numar de 399 de tancuri de racire a laptelui, iar suma necesara este de 1,5 milioane de euro. Exista posibilitatea ca intr-o comuna sa fie achizitionate doua tancuri cu o capacitate mai mica, de 500 de litri”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Precizand ca acest numar reprezinta aproximativ zece la suta din totalul comunelor, Daniel Cojocaru a marturisit ca si-ar fi dorit ca pe adresa ministerului sa soseasca mai multe solicitari in aceasta directie, precizand totusi ca procentul respectiv nu este unul ingrijorator. „Mi-as fi dorit mai multe solicitari pentru ca nevoia era mai mare, dar faptul ca s-a reusit, in mai putin de sase luni, acest grad de asociere de 10 la suta a celor care au astfel probeleme cred ca este un procent important. Vom continua cu astfel de masuri ca sa stimulam asocierea fermierilor” a mai declarat ministrul.
 
In ceea ce priveste ajutorul de minimis acordat pentru respectivele achizitii, acesta a precizat ca banii vor fi acordati intr-un interval scurt de timp, intrucat fonsurile exista deja in bugetul MADR. Cel mai probabil, comunele care au depus documentatiile pana pe 15 aprilie, vor primi ajutorul in cursul lunii viitoare, reprezentand echivalentul in lei a 5.000 de euro.
 
Avand in vedere interesul relativ scazut, din partea potentialilor beneficiari, in perioada urmatoare se va face o evaluare a programului, iar in eventualitatea in care vor mai fi primite solicitari ulterioare, va fi deschisa o noua sesiune de acordare a finantarii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016