Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inundaţiile vor reduce recolta de grâu a României din 2010. 10% sub estimările iniţiale, dar peste cantitatea din 2009


Recolta de grâu a României va fi de aproximativ şase milioane de tone, cu 10% sub estimări, din cauza inundaţiilor, potrivit datelor transmise Reuters de Ministerul Agriculturii. Totuşi, recolta de anul acesta o va depăşi pe cea din 2009, de 5,2 milioane de tone, informează Mediafax.
Datele din teren obţinute de Reuters arată că fermierii au recoltat, până în prezent, cereale de pe 90.000 de hectare, sau aproximativ 5% din suprafaţa însămânţată, randamentul mediu fiind de 3,1 tone pe hectar.

Culturile de grâu din zona Mării Negre şi ţările est-europene sunt afectate de valuri de căldură neobişnuite în anumite regiuni şi cantităţi ridicate de precipitaţii în altele. Pagubele se adaugă celor cauzate de îngeţul din iarnă şi inundaţiile din primăvară, notează Reuters.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rusia, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu, a revizuit estimarea prvind recolta în acest an la 85 de milioane de tone, de la 90 de milioane de tone, după ce 14 regiuni cu importanţă agricolă ridicată au declarat stare de urgenţă din cauza secetei. Kazahstanul anticipează o recoltă de 14,5-15,5 milioane de tone în acest an. Ucraina anticipează o recoltă de 45,5 milioane de tone, faţă de 46 de milioane în anul anterior, în timp ce în Bulgaria autorităţile prognozează 3,5-3,6 milioane de tone. Totodată, Ungaria a revizuit uşor în scădere estimarea pentru acest an, la 4,1-4,2 milioane de tone. Polonia şi-a menţinut estimarea de 27 milioane de tone de grâu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016