Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Investitorul a semnat in acest sens un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania.
Coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, cooperativa Tara Mea, va investi sase milioane de euro intr-un abator destinat carnii de oaie si un spatiu de transare cu o capacitate de 50 de tone pe zi.
Investitorul a semnat un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania, care aduna circa 95% din productia romaneasca de carne de oaie. De altfel, cooperativa a devenit coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, in cadrul caruia s-a ocupat de intregul proces de la sacrificare, la transare, ambalare si livrare catre hipermarketuri.
„Sacrificarea animalelor nu este o problema, dar transarea este complicata. De exemplu, intr-un abator, ai comenzi de 200 de animale pe serii, si nu de 2.000. Asta inseamna ca sala de transare trebuie igienizata inainte, se transeaza cele 200 de oi, dupa care se dezinfecteaza din nou, pentru a se putea relua transarea la porc. Sunt doar doua abatoare pentru ovine in Romania, dar lucreaza doar pentru export”, a explicat Florin Burculescu, presedintele coopertivei Tara Mea.
Cooperativa a inceput sa populeze si fermele care fac parte din Programul national pentru carne de porc 100% romaneasca cu pana la 1.000 de capete pe zi.
Potrivit oficialilor cooperativei, abatoarele controleaza piata, in timp ce fermierii nu pot face profit din cauza fluctuatiilor artificiale de pret. Sub umbrela Cooperativei activeaza aproximativ 800 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor si a carnii de porc, oaie si pasare.
Investitorul a semnat un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania, care aduna circa 95% din productia romaneasca de carne de oaie. De altfel, cooperativa a devenit coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, in cadrul caruia s-a ocupat de intregul proces de la sacrificare, la transare, ambalare si livrare catre hipermarketuri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Sacrificarea animalelor nu este o problema, dar transarea este complicata. De exemplu, intr-un abator, ai comenzi de 200 de animale pe serii, si nu de 2.000. Asta inseamna ca sala de transare trebuie igienizata inainte, se transeaza cele 200 de oi, dupa care se dezinfecteaza din nou, pentru a se putea relua transarea la porc. Sunt doar doua abatoare pentru ovine in Romania, dar lucreaza doar pentru export”, a explicat Florin Burculescu, presedintele coopertivei Tara Mea.
Cooperativa a inceput sa populeze si fermele care fac parte din Programul national pentru carne de porc 100% romaneasca cu pana la 1.000 de capete pe zi.
Potrivit oficialilor cooperativei, abatoarele controleaza piata, in timp ce fermierii nu pot face profit din cauza fluctuatiilor artificiale de pret. Sub umbrela Cooperativei activeaza aproximativ 800 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor si a carnii de porc, oaie si pasare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News