Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Investitie de 6 milioane de euro intr-un abator specializat pe carnea de oaie
Investitorul a semnat in acest sens un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania.
Coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, cooperativa Tara Mea, va investi sase milioane de euro intr-un abator destinat carnii de oaie si un spatiu de transare cu o capacitate de 50 de tone pe zi.
Investitorul a semnat un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania, care aduna circa 95% din productia romaneasca de carne de oaie. De altfel, cooperativa a devenit coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, in cadrul caruia s-a ocupat de intregul proces de la sacrificare, la transare, ambalare si livrare catre hipermarketuri.
„Sacrificarea animalelor nu este o problema, dar transarea este complicata. De exemplu, intr-un abator, ai comenzi de 200 de animale pe serii, si nu de 2.000. Asta inseamna ca sala de transare trebuie igienizata inainte, se transeaza cele 200 de oi, dupa care se dezinfecteaza din nou, pentru a se putea relua transarea la porc. Sunt doar doua abatoare pentru ovine in Romania, dar lucreaza doar pentru export”, a explicat Florin Burculescu, presedintele coopertivei Tara Mea.
Cooperativa a inceput sa populeze si fermele care fac parte din Programul national pentru carne de porc 100% romaneasca cu pana la 1.000 de capete pe zi.
Potrivit oficialilor cooperativei, abatoarele controleaza piata, in timp ce fermierii nu pot face profit din cauza fluctuatiilor artificiale de pret. Sub umbrela Cooperativei activeaza aproximativ 800 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor si a carnii de porc, oaie si pasare.
Investitorul a semnat un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania, care aduna circa 95% din productia romaneasca de carne de oaie. De altfel, cooperativa a devenit coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, in cadrul caruia s-a ocupat de intregul proces de la sacrificare, la transare, ambalare si livrare catre hipermarketuri.
„Sacrificarea animalelor nu este o problema, dar transarea este complicata. De exemplu, intr-un abator, ai comenzi de 200 de animale pe serii, si nu de 2.000. Asta inseamna ca sala de transare trebuie igienizata inainte, se transeaza cele 200 de oi, dupa care se dezinfecteaza din nou, pentru a se putea relua transarea la porc. Sunt doar doua abatoare pentru ovine in Romania, dar lucreaza doar pentru export”, a explicat Florin Burculescu, presedintele coopertivei Tara Mea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cooperativa a inceput sa populeze si fermele care fac parte din Programul national pentru carne de porc 100% romaneasca cu pana la 1.000 de capete pe zi.
Potrivit oficialilor cooperativei, abatoarele controleaza piata, in timp ce fermierii nu pot face profit din cauza fluctuatiilor artificiale de pret. Sub umbrela Cooperativei activeaza aproximativ 800 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor si a carnii de porc, oaie si pasare.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News