Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Irimescu: Beneficiarii nu au avut bani sa-si cofinanteze proiectele contractate prin PNDR

irimescu-beneficiarii-nu-au-avut-bani-sa-si-cofinanteze-proiectele-contractate-prin-pndr

In 2012, in cadrul programului PNDR, au fost reziliate proiecte contractate in valoare de 300 de milioane de euro, pe motiv ca beneficiarii nu au avut bani de cofinantare, sustine secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.


„Ei aveau contractul facut de trei ani, dar nu aveau nici macar o plata efectuata. Mai este un factor psihologic. Cine incepe un proiect in perioada de criza, deja isi pune intrebarea daca duce proiectul la bun sfarsit, efectueaza vreo plata sau renunta din prima zi”, a mai adaugat acesta.
Irimescu a adaugat aceste comentarii la anuntul potrivit caruia Ministerul Agriculturii ar vrea sa conditioneze accesul bancilor la fondurile alocate pentru plati directe, la care nu exista riscuri, de acordare de credite beneficiarilor de proiecte pe dezvoltare rurala.
Recent, a fost elaborat de Ministerul Agriculturii, un proiect de ordin prin care impune un plafon maxim al dobanzii si noi conditii pentru bancile care dau credite pe adeverinta beneficiarilor platilor directe derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
 
Irimescu a mai mentionat si de conditia, pe care Romania a avut-o in Programul Special de Pre-Aderare pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (SAPARD), conditie care facea parte din acordul multianual de finantare, si anume ca timp de 5 ani de la terminarea investitiei beneficiarul sa aiba profit si sa nu inregistreze datorii.
„A venit criza si a trebuit sa inchidem o multime de unitati din industria alimentara, ceea ce este o tragedie. Facem demersuri acum, scrisori de la Ministrul Agriculturii la comisarul Ciolos, sa anulam aceasta cerinta, care nu mai are nimic de-a facce cu realitatea”, a mai precizat acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In opinia acestuia, Romania nu va intampina probleme la absorbtia de fonduri europene pentru PNDR 2014-2020, daca Ministerul va stabili niste masuri eficace, cum ar fi reducerea birocratiei, alegerea unor masuri cu sanse mari de dezvoltare a mediului rural si de crestere a valorii adaugate, dar este esential ca si comportamentul functionarilor din institutiile care gestioneaza fondurile europene, sa se schimbe.














Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016