Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Irish Times: Ciolos va fi intrebat despre deturnarea fondurilor europene


Dacian Ciolos, Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare RuralaDacian Ciolos, nominalizat comisar pentru Agricultura din partea Romaniei, ar putea fi intrebat, in cadrul audierilor de la comisia de specialitate a Parlamentului European, despre neregulile constatate in gestionarea fondurilor europene din perioada ministeriatului sau. Cotidianul Irish Times pune accentul pe aceasta informatie cu patru zile inainte de audierea lui Dacian Ciolos.
Dacian Ciolos si ceilalti nominalizati pentru functii de comisar european sunt propusi de statele din care provin, de comun acord cu presedintele Comisiei Europene, dar pentru a obtine in final functia dorita acestia au nevoie de majoritate in Parlamentul European. Dacian Ciolos a fost sustinut puternic de Franta si a primit nominalizarea in fata
Irlandei si a Olandei, tari care, la randul lor, si-ar fi dorit sa obtina portofoliul Agriculturii, despre care se stie ca ruleaza fondurile cele mai mari din UE.

La 41 de ani, Dacian Ciolos este probabil cel mai tanar nominalizat pentru o functie de comisar european, insa ziaristii irlandezi amintesc ca audierile nu sunt chiar o simpla formalitate si ca in 2004 europarlamentarii l-au obligat pe José Manuel Barroso sa faca modificari in componenta Comisiei dupa ce au cerut retragerea candidatului nominalizat de Italia, Rocco Buttiglione, din cauza opiniilor sale despre homosexualitate. Comisarul nominalizat pentru ocuparea portofoliului Agriculturii, Dacian Ciolos, va fi probabil intrebat, in cadrul audierilor, despre neregulile din gestionarea fondurilor europene in Romania in perioada in care a ocupat functia de ministru al Agriculturii, scrie Irish Times in editia sa de ieri. Dacian Ciolos a fost ministru al Agriculturii in perioada octombrie 2007- decembrie 2008, dar neregulile privind absorbtia fondurilor europene destinate acestui sector nu au legatura doar cu ministeriatul sau.

Comisarii desemnati sunt evaluati pe baza competentelor lor generale si a angajamentului lor european, precum si a independentei lor si cunoasterii portofoliului respectiv. Inaintea audierii, candidatul furnizeaza un CV si o declaratie de avere si raspunde unui chestionar scris.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016