Publicat in: Stiri
Joi, ultima zi pentru depunerea documentelor doveditoare pentru culturile de soia si lucerna
Reprezentantii APIA atrag atentia ca fermierii care nu vor depune aceste documente pana la 31 martie, nu vor beneficia de platile solicitate.
APIA anunta ca fermierii care au aplicat pentru sprijinul cuplat acordat pentru culturile de lucerna si soia, trebuie sa prezinte pana joi, 31 martie, documentele justificative, in cazul in care nu au facut-o pana acum.
 
In cazul in care nu se vor prezenta la sediile APIA cu aceste documente pana la data precizate, fermierii risca sa piarda sprijinul cuplat, chiar daca au depus deja cererea unica in acest sens.
 
Sprijinul cuplat pentru cultura de lucerna este de 55 de euro pe hectar in 2015, urmand sa creasca cu cate 10 euro in fiecare an, pana in 2020. In ceea ce priveste cultura de soia, sprijinul cuplat este de 325 de euro pe hectar, acesta putand fi modificat in functie de numarul de hectare eligibile in 2015.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Fermieri care au solicitat sprijinul cuplat pentru  cultura de lucerna, trebuie sa prezinte la APIA documente care sa justifice ca:
– au comercializat cel puţin productia minima de 15 tone/ha masa verde sau 3,75 tone/ha fan pe baza contractului incheiat cu exploataţii de creştere a animalelor inscrise in RNE si a facturii fiscale de vanzare sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, in cazul persoanelor fizice;
-au consumat cu animalele pe care le detin, inscrise in RNE, si/sau au stocat in vederea consumului cu acestea cel putin productia minima mentionata mai sus obtinuta in ferma. Verificarea eligibilitatii se face pe baza consumurilor de furaje normate pe specii de animale si a dublului numarului mediu de animale din ferma pe perioada anului de cerere.
Totodata, acestia trebuie sa prezinte si factura fiscala de achizitie a semintelor si documentul oficial de certificare a lotului de samanta sau Buletinul de analiza oficiala, cu mentiunea „samanta admisa pentru insamantare”, sau Buletinul de analiza oficiala cu mentiunea „Necesar propriu” si „Interzisa comercializarea” sau documentul de calitate si conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor mentionate emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o tara terta care are echivalenta conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficiala care poate tine loc de document de calitate si conformitate.
 
Cei care au solicitat sprijinul cuplat pentru culturile de soia trebuie sa faca dovada ca valorifica recolta minima, de 1.300 de kilograme de boabe de soia la hectar, pe baza de contract incheiat cu o unitate de industrializare a boabelor de soia, in scopul obtinerii de srot şi ulei de soia sau soia integral extrudata si sa prezinte factura fiscala de vanzare sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol in cazul persoanelor fizice.
 
Celelalte documente necesare care trebuie depuse la APIA in completarea cererii unice sunt :
 
-Note de intrare/receptie a furajelor de soia procesate pentru consumul cu animalele sau pasarile pe care le detine in ferma;
-Factura de achizitie a instalatiei de procesare/contractul de inchiriere/contractul de leasing al instalatiei de procesare sau contractul de prestari de servicii pentru producerea de furaje. In cazul in care fermierul nu mai detine factura de achizitionare a instalatiei de procesare, trebuie sa prezinte extras din documentele contabile din ultimul an prin care dovedeste ca instalatia este inregistrata ca mijloc fix. In cazul in care fermierul nu detine instalatia de procesare a soiei, poate prezenta contractul de prestari de servicii incheiat cu o unitate de procesare a boabelor de soia;
-Factura fiscala de achizitie a semintelor si documentul oficial de certificare a lotului de samanta sau Buletinul de analiza oficiala, cu mentiunea „samanta admisa pentru insamantare”, sau Buletinul de analiza oficiala cu mentiunea „Necesar propriu” şi „Interzisa comercializarea” sau documentul de calitate si conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor mentionate emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o tara terta care are echivalenta conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficiala care poate tine loc de document de calitate si conformitate.
-In cazul loturilor semincere, se prezinta contractul de multiplicare a semintelor din categoriile biologice prebaza, baza si certificata incheiat cu detinatorul de soiuri de soia inregistrate/in curs de inregistrare in Uniunea Europeana. Contractul de multiplicare trebuie sa fie insotit de urmatoarele documente: aviz de expeditie de la detinatorul soiului catre fermier in care trebuie sa fie mentionata cantitatea de soia livrata pentru insamantare, procesul-verbal de insamantare al fermierului in care trebuie sa fie inscrisa suprafata insamantata si documentul oficial de certificare a lotului de samanta emis de inspectoratul teritorial pentru calitatea semintelor si materialului saditor de pe raza teritoriala unde se multiplica samanta.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...
APIA: Ultimele zile pentru depunerea deconturilor la eco-scheme
APIA: Ultimele zile pentru depunerea deconturilor la eco-scheme
Deconturile se depun insotite de documentele care atesta indeplinirea cerintelor specifice de...
APIA va vira peste 1,3 miliarde de euro in conturile fermierilor
APIA va vira peste 1,3 miliarde de euro in conturile fermierilor
Mare parte din aceasta suma va fi platita in intervalul 16 octombrie - 30 noiembrie, atunci cand...
MADR anunta modificari pentru fermierii care primesc subventii APIA
MADR anunta modificari pentru fermierii care primesc subventii APIA
„In luna mai a anului curent a fost aprobat Regulamentul (UE) 2024/1468 de modificare a...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton