Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Joi, ultima zi pentru depunerea documentelor doveditoare pentru culturile de soia si lucerna
Reprezentantii APIA atrag atentia ca fermierii care nu vor depune aceste documente pana la 31 martie, nu vor beneficia de platile solicitate.
APIA anunta ca fermierii care au aplicat pentru sprijinul cuplat acordat pentru culturile de lucerna si soia, trebuie sa prezinte pana joi, 31 martie, documentele justificative, in cazul in care nu au facut-o pana acum.
In cazul in care nu se vor prezenta la sediile APIA cu aceste documente pana la data precizate, fermierii risca sa piarda sprijinul cuplat, chiar daca au depus deja cererea unica in acest sens.
Sprijinul cuplat pentru cultura de lucerna este de 55 de euro pe hectar in 2015, urmand sa creasca cu cate 10 euro in fiecare an, pana in 2020. In ceea ce priveste cultura de soia, sprijinul cuplat este de 325 de euro pe hectar, acesta putand fi modificat in functie de numarul de hectare eligibile in 2015.
Fermieri care au solicitat sprijinul cuplat pentru cultura de lucerna, trebuie sa prezinte la APIA documente care sa justifice ca:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
– au comercializat cel puţin productia minima de 15 tone/ha masa verde sau 3,75 tone/ha fan pe baza contractului incheiat cu exploataţii de creştere a animalelor inscrise in RNE si a facturii fiscale de vanzare sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, in cazul persoanelor fizice;
-au consumat cu animalele pe care le detin, inscrise in RNE, si/sau au stocat in vederea consumului cu acestea cel putin productia minima mentionata mai sus obtinuta in ferma. Verificarea eligibilitatii se face pe baza consumurilor de furaje normate pe specii de animale si a dublului numarului mediu de animale din ferma pe perioada anului de cerere.
Totodata, acestia trebuie sa prezinte si factura fiscala de achizitie a semintelor si documentul oficial de certificare a lotului de samanta sau Buletinul de analiza oficiala, cu mentiunea „samanta admisa pentru insamantare”, sau Buletinul de analiza oficiala cu mentiunea „Necesar propriu” si „Interzisa comercializarea” sau documentul de calitate si conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor mentionate emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o tara terta care are echivalenta conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficiala care poate tine loc de document de calitate si conformitate.
Cei care au solicitat sprijinul cuplat pentru culturile de soia trebuie sa faca dovada ca valorifica recolta minima, de 1.300 de kilograme de boabe de soia la hectar, pe baza de contract incheiat cu o unitate de industrializare a boabelor de soia, in scopul obtinerii de srot şi ulei de soia sau soia integral extrudata si sa prezinte factura fiscala de vanzare sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol in cazul persoanelor fizice.
Celelalte documente necesare care trebuie depuse la APIA in completarea cererii unice sunt :
-Note de intrare/receptie a furajelor de soia procesate pentru consumul cu animalele sau pasarile pe care le detine in ferma;
-Factura de achizitie a instalatiei de procesare/contractul de inchiriere/contractul de leasing al instalatiei de procesare sau contractul de prestari de servicii pentru producerea de furaje. In cazul in care fermierul nu mai detine factura de achizitionare a instalatiei de procesare, trebuie sa prezinte extras din documentele contabile din ultimul an prin care dovedeste ca instalatia este inregistrata ca mijloc fix. In cazul in care fermierul nu detine instalatia de procesare a soiei, poate prezenta contractul de prestari de servicii incheiat cu o unitate de procesare a boabelor de soia;
-Factura fiscala de achizitie a semintelor si documentul oficial de certificare a lotului de samanta sau Buletinul de analiza oficiala, cu mentiunea „samanta admisa pentru insamantare”, sau Buletinul de analiza oficiala cu mentiunea „Necesar propriu” şi „Interzisa comercializarea” sau documentul de calitate si conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor mentionate emis intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-o tara terta care are echivalenta conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficiala care poate tine loc de document de calitate si conformitate.
-In cazul loturilor semincere, se prezinta contractul de multiplicare a semintelor din categoriile biologice prebaza, baza si certificata incheiat cu detinatorul de soiuri de soia inregistrate/in curs de inregistrare in Uniunea Europeana. Contractul de multiplicare trebuie sa fie insotit de urmatoarele documente: aviz de expeditie de la detinatorul soiului catre fermier in care trebuie sa fie mentionata cantitatea de soia livrata pentru insamantare, procesul-verbal de insamantare al fermierului in care trebuie sa fie inscrisa suprafata insamantata si documentul oficial de certificare a lotului de samanta emis de inspectoratul teritorial pentru calitatea semintelor si materialului saditor de pe raza teritoriala unde se multiplica samanta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura