Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jumătate din carnea consumată de români este de porc. Medicii spun că cei care mănâncă zilnic acest tip de carne riscă să devină obezi

Românii rămân fideli, prin tradiţie, cărnii de porc, chiar dacă nu este sănătoasă. În medie, românul consumă 60 de kilograme de carne pe an. Jumătate din acest consum, adică 30-32 de kilograme pe an, este reprezentat de carnea de porc, faţă de media europeană de 40-45 de kilograme în 2007, iar anual consumul creşte cu 10%, potrivit lui Mihai Vişan, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii.

Chiar şi aşa, reprezentanţii patronatelor spun că, în ultimii ani, românii şi-au aruncat ochii şi spre carnea de pui de la rafturi, din cauza preţului, ceea ce face ca, anual, consumul de pui să înregistreze o creştere de 5-10%, în detrimentul cărnii de vită. „Anul acesta consumul a crescut uşor pentru că este mai ieftină, dar şi din cauza caracterului dietetic”, a declarat pentru Gândul Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări. Românul consumă în jur de 15-20 de kilograme de carne de pasăre pe an, în timp ce media europeană este de 23-24 de kilograme.

Carnea de vită reprezintă doar 10% din consumul de carne din România, faţă de 40%, media în Uniunea Europeană, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. În primele cinci luni ale acestui an, românii au consumat doar 2,6 kilograme de carne de vită, iar consumul de carne de vită a scăzut de la 6,8 kilograme, în 2007, la 6,6 kilograme în 2008. Cu toate acestea, în primele cinci luni ale acestui an, carnea de vită importată a fost de 7.743 de tone, faţă de cea exportată, de 690 de tone.

Carnea de porc-extrem de periculoasă, peştele – cel mai sănătos

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Recomandarea medicilor nutriţionişti este carnea de peşte, mai sănătoasă pentru organism, deoarece este săracă în lipide. „Făcând o clasificare a beneficiilor pe care carnea o aduce organismului uman, atunci avem pe primul loc carnea de peşte, urmată de cea de pui, carnea de vită şi de oaie ocupă locul trei, iar dăunătoare corpului este carnea de porc, deoarece are un conţinut bogat în lipide”, a declarat pentru ziarul Gândul prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. C. Paulescu”.

Medicul nutriţionist atrage atenţia însă că viţelul sau oaia nu trebuie să fie gras, pentru că atunci nivelul lipidelor din acest fel de animal este la fel de dăunător organismului ca şi în cazul cărnii de porc. „Şi la peşte este o problemă. Oamenii trebuie să evite crapul chinezesc, deoarece are multe grăsimi”, a adăugat prof. dr. Târgovişte.

Citeste mai mult in Gandul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016