Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Kraft Foods caută câte două joburi pentru fiecare disponibilizat de la Braşov


Compania de forţă de muncă angajată de cei de la Kraft Foods România a fost obligată prin contract, în urma negocierilor, să caute câte două locuri de muncă pentru fiecare angajat disponibilizat de la Braşov, aceştia având astfel posibilitatea să opteze între cele două propuneri, a declarat pentru AmosNews Dragoş Grigore, reprezentantul muncitorilor la Comitetul European de Întreprindere Kraft.
Potrivit acestuia, ultima săptămână a negocierilor de la fabrica din Braşov a companiei Kraft Foods România a debutat, luni, cu o pauză. „Marţi, sper să ne apropiem cât mai mult de finalul negocierilor. Noi am reuşit să ajungem la o concluzie a ţintei noastre pentru aceste negocieri, care este undeva între 8 şi 24 de salarii compensatorii care se vor acorda în funcţie de vechime, în funcţie de sănătate, de starea socială a familiei”, a mai precizat Grigore.

La mijlocul acestei luni, Lachlan Grave, directorul general al Kraft Foods România, a declarat, într-un comunicat de presă, că oferta companiei pentru muncitorii pe care compania o controlează la Braşov „porneşte de la un minimum de 10 şi până la un maximum de 30 de salarii, în funcţie de vechime, data la care angajatul va pleca şi pentru cazuri sociale". „Acest pachet include salarii compensatorii, bonus de retenţie şi asistenţă specială pentru cazurile sociale", se mai arată în comunicatul citat. „Am îmbunătăţit substanţial oferta noastră iniţială. Oferta de până la 30 de salarii este una foarte competitivă şi corectă", a mai spus Grave.

Potrivit documentului, în afară de oferta financiară, compania a propus acordarea de asistenţă fiecărui angajat în găsirea unui nou loc de muncă şi face eforturi deosebite de a identifica oportunităţi de angajare cu ceilalţi angajatori din zona Braşov.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Data de 26 februarie este data limită pentru încheierea procesului de consultări. În cazul în care oferta făcută de Kraft Foods nu va fi acceptată până la această dată, compania îşi rezervă dreptul de a-şi retrage oferta şi a reveni la prevederile Contractului Colectiv de Muncă, la care se adaugă bonusul de retenţie de 50% din salariul. De aceea, am mari speranţe că reprezentanţii angajaţilor vor accepta oferta noastră care este foarte competitivă şi corectă", se mai arată în comunicatul citat. În contractul colectiv de muncă nu e prinsă decât acordarea unei compensaţii de şase - nouă salarii - în de funcţie de vechimea angajaţilor.

Compania Kraft Foods a anunţat că până la finele acestui an va închide fabrica de la Braşov, urmând să mute facilităţile de producţie la fabrica pe care o deţine în Bulgaria.

Potrivit Doinei Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods România, motivul închiderii fabricii este imposibilitatea dezvoltării capacităţilor de producţie. "Dezvoltarea puternică a afacerii Kraft Foods România din ultimii ani a generat nevoi suplimentare de capacităţi de producţie", declară şi Lachlan Grave, director general al Kraft Foods România. "Din cauza limitărilor de spaţiu în clădirile existente şi locaţiei unităţii de producţie Kraft în mijlocul oraşului, creşterea capacităţii de producţie la Braşov nu este o opţiune viabilă.

Au fost studiate capacităţile de producţie din cadrul fabricilor noastre şi identificate oportunităţile de a consolida producţia mai eficient, astfel încât să se asigure dimensiunea necesară pentru a susţine dezvoltarea viitoare. Transferul producţiei nu va afecta angajamentul nostru de a continua dezvoltarea afacerii din România", a completat acesta. Doina Cavache a mai precizat că o parte a producţiei, partea de tablete de ciocolată, va fi relocată în Bulgaria.

Până acum investiţiile Kraft Foods, în locaţia din Braşov, s-au ridicat la 30 milioane dolari, potrivit estimărilor companiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016