Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

LAPAR ia atitudine impotriva recomandarii Comisiei de a permite vanzarea terenurilor agricole catre cetatenii straini


Liga Asociaţiilor şi Producătorilor Agricoli din România atrage atenţia ministrului agriculturii că, în ultimii 5 ani, aproximativ un milion de hectare agricole au fost înstrăinate unor investitori, iar renunţarea la restricţiile de achiziţie a terenurilor periclitează siguranţa alimentară a populaţiei.
Preşedintele LAPAR ia atitudine printr-o scrisoare deschisă la un raport al Comisiei Europene prin care se recomandă ca România şi Bulgaria să renunţe la măsurile de conservare a proprietăţilor agricole şi să permită achiziţia liberă a unor suprafeţe din terenul agricol de către cetăţeni străini, fără ca aceştia să fie stabiliţi în cele două ţări.

Organizaţiile profesionale îi solicită ministrului agriculturii să ceară amânarea cu trei ani a restricţiilor existente privind achiziţia de terenuri agricole, de către persoane juridice din alte ţări, aşa cum se întâmplă în Cehia, Ungaria şi Polonia.
Nicolae Sitaru atrage atenţia că în România agricultura nu este consolidată, fermierii români nu au putut beneficia de acces liber la capital, care să le permită consolidarea proprietăţii funciare. Deasemenea, a crescut decalajul tehnologic faţă de celelalte ţări dezvoltate din UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe cale de consecinţă, concurenţa pe o piaţa funciară deschisă în România, ar dezavantaja fermierii autohtoni, iar terenurile cumpărate de fonduri de investiţii cu capital străin, sunt lăsate nelucrate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016