Preţul laptelui din magazine creşte mai ceva decât tarifele carburanţilor. Laptele s-a scumpit în doar o săptămână cu 20 procente şi a sărit de 5 lei pe litru. Asta, în timp ce la producător tariful e neschimbat din vara anului trecut, adică litrul de lapte e de peste 3 ori mai ieftin faţă de preţul de raft.
Consiliul european e cu ochii pe preţul laptelui din toată Uniunea Europeană, spune Ministrul Valeriu Tabără. Preţul creşte în mai toate statele comunitare, dar nicăieri ca în România.
"Tot profitul acesta se duce spre zona comercială. Costul în coşul zilnic asupra consumatorului este formidabil, nu?! Şi el nu este relaţionat cu producătorul. Cu cel care creşte animalul, care mulge,care păstrează indici de calitate. Se asigură o anumită calitate consumatorului. Ori profitul lui se duce spre zona aceasta a supermarketului", a declarat Ministrul Agriculturii Valeriu Tabără.
Cum de îşi permit hipermarketurile să ridice atât de mult preţurile la noi şi în alte ţări, nu?
"Pentru că la noi nu se iau măsurile care trebuie. Este o lege de pildă de bune practici cu produsele alimentare. Nu se aplică. De ce nu se aplică? mă întreb şi eu", a mai precizat ministrul.
Mai mult decât atât, hipermarketurile au monopol de piaţă, aşa că scumpesc ce şi cât vor, scrie money.ro.
Consiliul european e cu ochii pe preţul laptelui din toată Uniunea Europeană, spune Ministrul Valeriu Tabără. Preţul creşte în mai toate statele comunitare, dar nicăieri ca în România.
"Tot profitul acesta se duce spre zona comercială. Costul în coşul zilnic asupra consumatorului este formidabil, nu?! Şi el nu este relaţionat cu producătorul. Cu cel care creşte animalul, care mulge,care păstrează indici de calitate. Se asigură o anumită calitate consumatorului. Ori profitul lui se duce spre zona aceasta a supermarketului", a declarat Ministrul Agriculturii Valeriu Tabără.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cum de îşi permit hipermarketurile să ridice atât de mult preţurile la noi şi în alte ţări, nu?
"Pentru că la noi nu se iau măsurile care trebuie. Este o lege de pildă de bune practici cu produsele alimentare. Nu se aplică. De ce nu se aplică? mă întreb şi eu", a mai precizat ministrul.
Mai mult decât atât, hipermarketurile au monopol de piaţă, aşa că scumpesc ce şi cât vor, scrie money.ro.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








