Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumele si fructele din piete, controlate de inspectorii de la MADR

legumele-si-fructele-din-piete-controlate-de-inspectorii-de-la-madr

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin directiile si serviciile sale de specialitate, urmareste in permanenta modul in care sunt aplicate reglementarile si prevederile referitoare la protejarea sigurantei consumatorilor de produse agroalimentare, intervenind prompt, prin masuri adecvate atunci cand se constata abateri sau situatii neconforme.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Autoritatea Nationala Fitosanitara se asigura in permanenta cu o intensitate crescuta in aceasta perioada datorita cresterii volumului de legume si fructe din productia autohtona, ca sunt respectate prevederile legii pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.
 
Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) desfasoara in permanenta controale la nivel national. In perioada martie-mai 2019 au fost efectuate un numar de 2.743 controale la depozite de produse de protectie a plantelor (167), fitofarmacii (988), utilizatori (317), prestatori de servicii cu produse de protectie a plantelor (319) si producatori agricoli (952).
 
Au fost controlati producatorii de tomate prelevandu-se 39 probe la nivel national la care nu s-au constatat depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de produse de protectie a plantelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In aceasta perioada sunt intensificate controalele pentru verificarea acestor conformitatii si in localitatile din judetele Ilfov, Galati, Olt si Dolj, atat in fitofarmacii cat si la producatorii de tomate.
 
Principalele obiective urmarite permanent in cadrul acestor actiuni de monitorizare si inspectie sunt:
-Asigurarea unui spatiu distinct si semnalizat vizibil de minim 40 % din numarul total de tarabe din piata  pentru  producatorii agricoli autohtoni, persoane fizice, in special,  sau producatori agricoli organizati conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008;
-Depistarea si sanctionarea fenomenului de substituire a legumelor si fructelor autohtone cu cele provenite din import sau comert intracomunitar;
-Etichetarea corecta a produselor, legume si fructe, expuse la comercializare prin indicarea locului de productie, a denumirii cultivatorului, a datei recoltarii si a pretului, pentru a se distinge productia autohtona de cea provenita din import sau spatiul intracomunitar;
-Trasabilitatea loturilor de legume si fructe provenite din import sau comert intracomunitar prin indicarea corecta pe documentele insotitoare ( facturi fiscale) a tarii de origine, documente ce sunt emise de depozitari catre comerciantii de legume si fructe cu amanuntul;
-Prelevarea de probe de catre reprezentantii Autoritatii Nationale Fitosanitare in vederea efectuarii de analize privind nivelul reziduurilor de pesticide din majoritatea speciilor expuse in aceasta perioada la comercializare.
 
Pana la data de 15 mai 2019, in Municipiul Bucuresti si toate judetele din tara, verificarile MADR si ale Directiilor Agricole Judetene s-au concretizat in 320 piete agroalimentare verificate, 122 depozite en- gros de legume si fructe, 58   probe prelevate in echipe mixte cu reprezentantii ANF din urmatoarele specii: mere, cartofi, ardei, castraveti, rosii, patrunjel, dovlecei, salata verde, ridichi, capsuni, ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, cartofi noi, etc.
 
In ceea ce priveste loturile de legume si fructe provenite din import sau comert intracomunitar, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala – ANAF desfasoara actiuni mixte de control la toate punctele de trecere a frontierei si preleveaza prin sondaj probe in vederea efectuarii analizelor de laborator. Astfel, pana la 15 mai 2019, controalele s-au concretizat dupa cum urmeaza:
- 5118 transporturi de legume/fructe verificate
- 48.996 to cantitate totala
- 171 probe prelevate
- 88.700 lei sanctiuni contraventionale
- 38 to cantitati retinute de la comercializare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016