Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legumicultorii au 150 de milioane de euro la dispozitie

legumicultorii-au-150-de-milioane-de-euro-la-dispozitie

Legumicultorii care vor sa-si construiasca sere sau solarii sau depozite pot accesa sume predefinite din cele 150 de milioane de euro.


"Trebuie stiut ca, pe langa acest program de minimis (legume in spatii protejate - n. r.), exista sprijinul cuplat vegetal - 4.600 euro/ha, iar in luna septembrie vom lansa masura 4.1 cu o sub-masura distincta pentru legumicultura. Sunt 100 de milioane de euro in urmatorii doi ani pentru constructia de sere si solarii si 50 de milioane de euro pentru depozitare si procesare doar pentru legumicultura si cartofi.

Iata ca in urmatorii doi ani toti cei care doresc sa faca sere si solarii sau depozite si procesare au aceasta posibilitate sa acceseze cele 150 de milioane de euro. Sigur ca aici incercam sa incurajam cooperativele si membrii cooperatori care vor avea intensitate de sprijin mai mare. Acest lucru, practic, va duce la o forma de organizare care sa le permita sa functioneze pe piata, astfel incat sa aiba o productie predictibila cu niste contracte ca sa le confere posibilitatea de a-si desface si de a-si vinde toata productia. 
 
Despre asta este vorba: o relatie contractuala, astfel incat sa ai o productie vandabila si la un pret de cost si de vanzare cunoscut inainte", a spus ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste programul "Legume in spatii protejate", lansat anul acesta in locul programului "Tomata", el a precizat ca acesta a fost schimbat cu ajutorul asociatiilor de legumicultori.
 
"Noi am avut des intalniri cu asociatiile de legumicultori, si cu cele mai mari si cu cele mai mici, si cand am schimbat acest program si l-am dus in toamna pentru ca circuitul legislativ a fost prea lung, dar am avut si intalniri legate de modul de organizare al legumicultorilor si cum ar ajunge ei cu produsele pe piata intr-un mod cat mai echitabil si mai echilibrat. Am facut chiar si o intalnire cu retailerii si urmeaza sa mai avem intalniri intre legumicultori si retaileri, in care noi Ministerul Agriculturii sa fim arbitrii, pentru ca nu putem sa fim altceva decat arbitrii", a transmis Adrian Oros.
 
In ceea ce priveste controlul in cadrul acestui program, ministrul a subliniat ca reprezentantii APIA vor verifica existenta culturilor, iar cei ai Directiilor Agricole (DG) vor evalua productia.
 
"De piata neagra se ocupa alte institutii, Ministerul Agriculturii face strategii alaturi de formele asociative pentru dezvoltarea sectoarelor din agricultura, dar si pentru diverse forme de sprijin, atat pentru bani europeni, cat si din bani de la bugetul national. Sigur, este de dorit ca, daca se opreste aceasta piata neagra a legumelor, atunci si sprijinul care vine din partea statului prin Ministerul Agriculturii sa aiba un efect mult mai bun", a adaugat seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016