Legumicultorii au 150 de milioane de euro la dispozitie
Publicat la data de 30 Iul. 2021 in:
Stiri Legumicultorii care vor sa-si construiasca sere sau solarii sau depozite pot accesa sume predefinite din cele 150 de milioane de euro.
"Trebuie stiut ca, pe langa acest program de minimis (legume in spatii protejate - n. r.), exista sprijinul cuplat vegetal - 4.600 euro/ha, iar in luna septembrie vom lansa masura 4.1 cu o sub-masura distincta pentru legumicultura. Sunt 100 de milioane de euro in urmatorii doi ani pentru constructia de sere si solarii si 50 de milioane de euro pentru depozitare si procesare doar pentru legumicultura si cartofi.
Iata ca in urmatorii doi ani toti cei care doresc sa faca sere si solarii sau depozite si procesare au aceasta posibilitate sa acceseze cele 150 de milioane de euro. Sigur ca aici incercam sa incurajam cooperativele si membrii cooperatori care vor avea intensitate de sprijin mai mare. Acest lucru, practic, va duce la o forma de organizare care sa le permita sa functioneze pe piata, astfel incat sa aiba o productie predictibila cu niste contracte ca sa le confere posibilitatea de a-si desface si de a-si vinde toata productia.
Despre asta este vorba: o relatie contractuala, astfel incat sa ai o productie vandabila si la un pret de cost si de vanzare cunoscut inainte", a spus ministrul Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste programul "Legume in spatii protejate", lansat anul acesta in locul programului "Tomata", el a precizat ca acesta a fost schimbat cu ajutorul asociatiilor de legumicultori.
"Noi am avut des intalniri cu asociatiile de legumicultori, si cu cele mai mari si cu cele mai mici, si cand am schimbat acest program si l-am dus in toamna pentru ca circuitul legislativ a fost prea lung, dar am avut si intalniri legate de modul de organizare al legumicultorilor si cum ar ajunge ei cu produsele pe piata intr-un mod cat mai echitabil si mai echilibrat. Am facut chiar si o intalnire cu retailerii si urmeaza sa mai avem intalniri intre legumicultori si retaileri, in care noi Ministerul Agriculturii sa fim arbitrii, pentru ca nu putem sa fim altceva decat arbitrii", a transmis Adrian Oros.
In ceea ce priveste controlul in cadrul acestui program, ministrul a subliniat ca reprezentantii APIA vor verifica existenta culturilor, iar cei ai Directiilor Agricole (DG) vor evalua productia.
"De piata neagra se ocupa alte institutii, Ministerul Agriculturii face strategii alaturi de formele asociative pentru dezvoltarea sectoarelor din agricultura, dar si pentru diverse forme de sprijin, atat pentru bani europeni, cat si din bani de la bugetul national. Sigur, este de dorit ca, daca se opreste aceasta piata neagra a legumelor, atunci si sprijinul care vine din partea statului prin Ministerul Agriculturii sa aiba un efect mult mai bun", a adaugat seful MADR.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>