Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lista bancilor dispuse sa acorde finantare fermierilor beneficiari ai APIA
Este vorba de noua unitati bancare ce au incheiat acorduri in acest sens cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.
Prin intermediul unui comunicat remis recent, FNGCIMM a anuntat ca va garanta creditele agricultorilor beneficiari ai APIA, Campania SAPS 2014, in acest sens fiind deja incheiate conventii cu 9 unitati bancare de la care fermierii pot obtine finantari.
Procedura de semnare a conventiilor cu cel noua banci partenere s-a incheiat, iar agricultorii sunt invitati,in baza adeverintelor eliberate de APIA, sa acceseze credite apeland la una dintre acestea.
Cele noua banci partenere sunt CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, UnicreditTiriac Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Piraeus Bank si Credit Agricole Bank Romania. Aceste credite pot fi garantate de catre FNGCIMM pana la 80 la suta din valoarea finantarilor acordate de catre banci.
Prin conventii, bancile semnatare se angajeaza sa acorde beneficiarilor eligibili, credite in lei in vederea finantarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, valoarea creditului fiind pana la 90% din suma cuvenita din Schema de plata unica pe suprafata ( SAPS). Schema de plata unica pe suprafata consta in acordarea de catre APIA a unei sume uniforme pe hectar, 120 euro/ha, platibila o data pe an, decuplata total de productie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + maxim 4%, iar pentru garanţia acordata se plateşte anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de instituţia finanţatoare, in conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene şi Ordinul Ministrului nr. 40/2009 - MADR.
Pentru accesarea garanţiei FNGCIMM, beneficiarul va depune la banca finanţatoare documentaţia de credit, care in baza analizei documentaţiei solicita Fondului emiterea unei garanţii. FNGCIMM prelucreaza solicitarea, acorda garanţia si in baza acordului de garantare, Banca semneaza contractul de credit cu beneficiarul.
Pentru a beneficia de garantia FNGCIMM, producatorii agricoli eligibili trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizaţi ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finanţatorilor, sa deţina adeverinţele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garanţii de la alte fonduri de garantare pentru aceeasi finantare.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News