In acesta perioada, se efectueaza lucrari de recoltare la legumele radacinoase, si varzoasa. Radacinoasele care se recolteaza sunt: morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina pentru radacina, sfecla rosie, ridichi de iarna.
Varzoasele sunt: varza de toamna, varza rosie si conopida de toamna. La conopida se fac si ultimele udari pentru asigurarea necesarului de apa, deorece este o mare consumatoare de apa.
Pregatirea terenului se executa diferentiat, in functie de momentul infiintarii culturilor. La culturile care se infiinteaza toamna: ceapa verde, usturoi verde, ceapa si usturoi de toamna, se procedeaza la desfiintarea culturii anterioare si nivelarea de exploatare, aplicarea ingrasamintelor organice si a celor chimice greu solubile, urmate de o aratura adanca, la o adancime de 28 - 30 cm, maruntirea terenului, deschiderea rigolelor, modelarea si plantarea propriu-zisa. La culturile care se infiinteaza primavara, in ogor propriu, terenul se lasa in brazda "cruda" peste iarna.
Tot in aceasta perioada, se continua aprovizionarea cu materiale (turba, mranita, nisip, pamant de telina etc.), in vederea pregatirii amestecurilor de pam`nturi pentru producerea rasadurilor. Aceste materiale se cern si se pregatesc amestecurile, dupa diverse retete, se dezinfecteaza si se depoziteaza in locuri adapostite pana in momentul utilizarii.
Se face, de asemenea, aprovizionarea cu gunoi de grajd, care se aseaza in platforme si se foloseste pentru instalarea rasadnitelor cu incalzire biologica.
In solarii, se executa recoltarea la conopida, salata, precum si tratamente fitosanitare, daca este nevoie.
Se pregateste terenul pentru infiintarea culturilor de ceapa verde, usturoi verde, spanac, prin desfiintarea culturilor anterioare, fertilizarea de baza, mobilizarea solului si maruntirea acestuia, modelarea, dupa care se planteaza sau se seamana, in functie de specie.
Varzoasele sunt: varza de toamna, varza rosie si conopida de toamna. La conopida se fac si ultimele udari pentru asigurarea necesarului de apa, deorece este o mare consumatoare de apa.
Pregatirea terenului se executa diferentiat, in functie de momentul infiintarii culturilor. La culturile care se infiinteaza toamna: ceapa verde, usturoi verde, ceapa si usturoi de toamna, se procedeaza la desfiintarea culturii anterioare si nivelarea de exploatare, aplicarea ingrasamintelor organice si a celor chimice greu solubile, urmate de o aratura adanca, la o adancime de 28 - 30 cm, maruntirea terenului, deschiderea rigolelor, modelarea si plantarea propriu-zisa. La culturile care se infiinteaza primavara, in ogor propriu, terenul se lasa in brazda "cruda" peste iarna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tot in aceasta perioada, se continua aprovizionarea cu materiale (turba, mranita, nisip, pamant de telina etc.), in vederea pregatirii amestecurilor de pam`nturi pentru producerea rasadurilor. Aceste materiale se cern si se pregatesc amestecurile, dupa diverse retete, se dezinfecteaza si se depoziteaza in locuri adapostite pana in momentul utilizarii.
Se face, de asemenea, aprovizionarea cu gunoi de grajd, care se aseaza in platforme si se foloseste pentru instalarea rasadnitelor cu incalzire biologica.
In solarii, se executa recoltarea la conopida, salata, precum si tratamente fitosanitare, daca este nevoie.
Se pregateste terenul pentru infiintarea culturilor de ceapa verde, usturoi verde, spanac, prin desfiintarea culturilor anterioare, fertilizarea de baza, mobilizarea solului si maruntirea acestuia, modelarea, dupa care se planteaza sau se seamana, in functie de specie.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News