Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Filiera dialogului intre producatori si retaileri, in sectorul legume fructe


Peste 130 de persoane, reprezentand Ministerul Agriculturii, APIA, producatori si grupuri de producatori locali, marile retele de retail, importatori, procesatori, consultanti si cercetatori de piata au dezbatut aprins cele mai spinoase probleme ale pietei de legume si fructe proaspete, cu ocazia Conferintei Nationale intitulate "Perspective pe piata de legume-fructe". Evenimentul organizat de revista Modern Buyer a avut loc pe data de 23 noiembrie 2010, la Bucuresti.
Evenimentul a fost apreciat de cei prezenti drept o premiera absoluta pentru domeniul atat de ingust al produselor proaspete. Cel mai important obiectiv al dezbaterilor, care s-au prelungit pe durata a sase ore, a fost identificarea oportunitatilor de colaborare intre producatorii romani si marii retaileri prezenti pe piata romaneasca. Regasiti mai jos tematicile dezbatute, opiniile participantilor si concluziile desprinse la finalul evenimentului.

A fi sau a nu fi grup de producatori?

Iata doar una dintre primele intrebari la care reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au incercat sa raspunda publicului. Irina Creanga, Consilier pentru Afaceri Europene in cadrul Ministerului Agriculturii, a explicat ca in randul producatorilor romani exista o oarecare reticenta la ideea de asociere. Potrivit datelor furnizate de aceasta, in Romania exista doar 17 grupuri si o organizatie de producatori, recunoscute preliminar. In acelasi timp, numarul producatorilor persoane fizice si juridice se ridica la 153. Suprafata medie de cultura/producator este de 23,57 ha. Obligatia de a tine o contabilitate centralizata, plata taxelor si impozitelor sau obligatia de a comercializa cel putin 75% din productie prin intermediul grupului explica, in parte, aceasta reticenta. Exista insa beneficii foarte importante pe care producatorii le au in cazul in care decid sa lucreze in structuri organizate, dupa cum explica oficialul MADR:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

- pot raspunde provocarilor pietei si exigentelor retelelor de distributie;
- au acces la mijloace tehnice, ceea ce s-ar putea traduce prin modernizarea activitatilor si a mijloacelor tehnice;
- pot apela la formele de sprijin disponibile, precum achizitionarea de echipamente la preturi avantajoase;
- au o putere de negociere crescuta.

Citeste mai mult in Modern Buyer
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016