Publicat in: Stiri
Luni, 6 iunie, ultima zi in care se depun cererile pentru ajutoarele speciale in sectorul laptelui
Conform regulamentelor europene, platile se efectueaza pana cel tarziu la data de 30 iunie 2016.
Poducatorii din sectorul laptelui mai pot depune pana luni inclusiv cereri pentru obtinerea ajutorului financiar european alocat acestui sector, intr-o noua etapa, in conditiile in care in prima etapa au fost depuse cereri doar pentru 80,44% din suma suma totala prevazuta de 8,7 milioane de euro.
 
Perioada de depunere a cererilor de ajutor financiar a fost 22 martie — 08 aprilie 2016. Au depus cereri de plata 16.837 de producatori de lapte din cei aproximativ 21.000 inregistrati, cu o valoare de 7.057.952 euro, ceea ce reprezinta un procent de 80,44% din suma totala alocata sectorului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru a veni in sprijinul producatorilor de lapte care nu au reusit sa depuna cererea de ajutor financiar in perioada mentionata mai sus s-a stabilit o noua perioada de depunere intre 30.05 — 06.06.2016, in vederea distribuirii intregii sume catre beneficiari.
 
Romania avea prevazuta o suma de 11,145 milioane de euro, echivalentul in lei, conform Hotararii nr. 160 din 16 martie 2016 pentru distribuirea sumei stabilite in anexa la Regulamentul delegat (UE) 2015/1.853 al Comisiei din 15 octombrie 2015 de acordare a unor ajutoare exceptionale cu caracter temporar fermierilor din sectorul cresterii animalelor.
 
Din suma totala, echivalentul in lei a 8,773 milioane euro a fost alocata pentru sectorul laptelui si produselor lactate, iar echivalentul in lei a 2,372 milioane euro pentru sectorul de crestere a porcinelor.
 
„Pentru buna desfasurare a activitatii de administrare a cererilor de acordare a ajutorului financiar, APIA a elaborat 'Ghidul solicitantului ajutorului financiar', a dezvoltat o aplicatie electronica si a elaborat instructiuni de lucru pentru primirea si verificarea cererilor. Preluarea cererilor in prima sesiune de depunere s-a desfasurat in conditii optime, iar pana la data prezentei au fost introduse in aplicatia electronica a ajutorului exceptional — in sectorul laptelui si produselor lactate circa 10.500 de cereri”, precizeaza MADR.
 
Plata sprijinului se poate face dupa primirea tuturor cererilor de plata (inclusiv cele din sesiunea a doua) avand in vedere procedura de redistribuire a plafonului ramas neutilizat sau reducere a cuantumului individual in cazul depasirii plafonului alocat. Conform regulamentelor europene, platile se efectueaza pana cel tarziu la data de 30 iunie 2016.
 
In sectorul laptelui si produselor lactate, ajutorul financiar se acorda producatorilor de lapte care sunt inscrisi in sistemul cotelor de lapte la APIA, ca producatori cu cote de livrari pentru anul de cota 2014-2015, si detin cota de livrari la data de 31 martie 2015; sunt in activitate, fapt dovedit prin existenta unui contract incheiat pe o perioada de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitarii, cu un prim-cumparator, si detin cel putin un document fiscal care sa ateste livrarea laptelui, aferent contractului; productia de lapte livrata pe beneficiar este de minimum 5 tone de lapte in anul de cota 2014-2015.
 
Suma cuvenita fiecarui producator de lapte se calculeaza de catre APIA conform cantitatii de lapte livrate in anul de cota 2014-2015, respectiv 240 euro/beneficiar pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsa intre 5 tone inclusiv si 20 de tone inclusiv; 12 euro/tona pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 de tone si pana la 200 de tone inclusiv; 2.900 euro/beneficiar pentru producatorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 de tone.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Instalarea tinerilor fermieri: Se lanseaza sesiunea de depunere a cererilor
Instalarea tinerilor fermieri: Se lanseaza sesiunea de depunere a cererilor
Potentialii beneficiari pot depune cereri de finantare incepand cu data de 2 noiembrie 2023, ora...
Programul Tomata: Termen limita pentru fermieri
Programul Tomata: Termen limita pentru fermieri
"Pentru fermierii care s-au inscris in programul tomata, ii anunt ca pana pe data de 20...
APIA: Fermierii au depus solicitari in Campania Cererilor de plata fara penalitati
APIA: Fermierii au depus solicitari in Campania Cererilor de plata fara penalitati
Cererile de plata vizeaza o suprafata agricola de peste 9,95 milioane de...
Subventia APIA 2023: Cereri depuse si plati efectuate
Subventia APIA 2023: Cereri depuse si plati efectuate
Pana la acest moment, peste 510.000 de fermieri au depus cereri unice de plata, potrivit...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton