Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a facut anuntul oficial: Fermierii afectati de seceta vor primi despagubiri

madr-a-facut-anuntul-oficial-fermierii-afectati-de-seceta-vor-primi-despagubiri

In acest sens, vor fi constituite comisii pe langa prefecturile locale care vor evalua pierderile si vor calcula valoarea pagubelor.


Vestea buna pe care fermierii o asteptau de ceva vreme a sosit in cele din urma din partea MADR, fiind anuntata de ministrul Daniel Constantin in urma unei intalniri pe care a avut-o cu acestia. Este vorba de aprobarea deciziei referitoare la acordarea unor despagubiri agricultorilor afectati de seceta, ministrul anuntand ca aceste despagubiri vor fi acordate dupa ce va fi facuta o evaluare completa a pagubelor si un calcul al pierderilor suferite.
 
La finalul intalnirii pe care a avut-o cu fermierii, a carei principala tema de discutie a fost acordarea acestor despagubiri, ministrul Agriculturii a declarat ca „vom incerca sa identificam pierderile pe fiecare fermier in parte si pe suprafetele respective sa intervenim cu despagubiri in limita permisa de bugetul de stat. Concret, pentru fermierii mici si care au avut pierderi mai mari de 30% din suprafata cultivata vom interveni cu un ajutor de la buget de stat sub forma unei scheme de minimis. Aceasta va fi legiferata printr-o Hotarare de Guvern, cel mai probabil in luna septembrie, urmand ca la prima rectificare bugetara in functie de resursele pe care le primim sa si acordam aceste despagubiri in 2015”.
 
Acesta a mai precizat ca pierderile provocate de seceta sunt semnificative iar valoarea despagubirilor va fi una semnificativa, mai ales in cazul marilor fermieri, motiv pentru care va fi notificata in acest sens si Comisia Europeana, fiind nevoie si de avizul acesteia.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pentru fermierii mari, pentru ca valoarea despagubirilor este ceva mai mare, trebuie sa notificam Comisia Europeana dupa ce vom incheia statistica la care lucram cu acele comisii. Estimam ca raspunsul Comisiei va veni in cateva luni de zile si imediat vom acorda, cel mai probabil la inceputul lui 2016. De asemenea, lucram si la documentele pregatitoare pentru a solicita si CE un ajutor, cu speranta ca il vom si primi, daca nu, exista deja un angajament al Guvernului pentru celelalte scheme la care am facut referire” a mai declarat in acest sens ministrul.
 
Seful MADR a precizat ca, in prezent, exista doar o evaluare partiala a culturilor afectate de seceta, realizata de comisiile inspectoratelor pentru situatii de urgenta, insa ea va fi facuta publica abia dupa ce se va finaliza recoltatul si se va sti exact ce pierderi de productie s-au inregistrat pe fiecare cultura

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016