Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR a imprumutat 3,6 miliarde de lei pentru a putea plati la timp subventiile
Banii provin de la Ministerul Finantelor Publice, urmand ca imprumutul sa fie rambursat ulterior, dupa ce comisia europeana va vira Ministerului Agriculturii banii cuveniti fermierilor beneficiari de plati pentru agricultura.
Trebuie precizat in acest context ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigura resursele necesare efectuarii platilor de catre A.P.I.A. beneficiarilor schemelor de plati directe pentru agricultura, a ajutoarelor exceptionale cu caracter temporar, a masurilor de piata si interventie in agricultura, a masurii de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor, care se finanţeaza din Fondul European de Garantare Agricola.
Prin acest act normativ se acorda un imprumut din partea Ministerului Finantelor Publice in valoare de 3.600.000.000 lei, din contul de venituri din privatizare, pana la sfarsitul anului 2016. Dupa ce Agentia de Plati si Intervenţie pentru Agricultura efectueaza platile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin declaratiile lunare, iar Comisia Europeana le ramburseaza Ministerului Agriculturii di Dezvoltarii Rurale, urmand a fi restituite Ministerului Finantelor Publice.
Masura a fost necesara pentru a asigura cat mai rapid resursele financiare necesare efectuarii platilor mentionate mai sus din sume alocate temporar din veniturile din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului de catre Ministerul Finantelor Publice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Prin Ordonanta de Urgenţa a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati directe care se acorda in agricultura in perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, au fost stabilite schemele de plati directe care se aplica incepand cu anul 2015, categoriile de beneficiari ai acestor scheme de plati, precum si conditiile generale de eligibilitate pentru acordarea platilor.
Prin Legea bugetului de stat pe anul 2016 nr.339/2015, potrivit art.28, s-a prevazut in bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, la capitolul 83.08 „Agricultura, silvicultura, piscicultura şi vanatoare”, titlul „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile post aderare”, articolul „Programe din Fondul European de Garantare Agricola - FEGA”, din cadrul anexei nr. 3/22/11, suma de 7.645.659.000 lei destinata prefinantarii cheltuielilor aferente schemelor de plati directe, (schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat, schema simplificata pentru micii fermieri), a masurilor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor, precum ti a masurilor de piata ti intervenţie in agricultura. Din aceasta suma, se vor acorda prin acest act normativ 3.600.000.000 lei pentru asigurarea platilor mentionate.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi