Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR a imprumutat 3,6 miliarde de lei pentru a putea plati la timp subventiile

madr-a-imprumutat-36-miliarde-de-lei-pentru-a-putea-plati-la-timp-subventiile

Banii provin de la Ministerul Finantelor Publice, urmand ca imprumutul sa fie rambursat ulterior, dupa ce comisia europeana va vira Ministerului Agriculturii banii cuveniti fermierilor beneficiari de plati pentru agricultura.


In sedinta Guvernului din 23 martie 2016 a fost aprobata hotararea ce reglementeaza unele masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura.
Trebuie precizat in acest context ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigura resursele necesare efectuarii platilor de catre A.P.I.A. beneficiarilor schemelor de plati directe pentru agricultura, a ajutoarelor exceptionale cu caracter temporar, a masurilor de piata si interventie in agricultura, a masurii de informare si promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor, care se finanţeaza din Fondul European de Garantare Agricola.
 
Prin acest act normativ se acorda un imprumut din partea Ministerului Finantelor Publice in valoare de 3.600.000.000 lei, din contul de venituri din privatizare, pana la sfarsitul anului 2016. Dupa ce Agentia de Plati si Intervenţie pentru Agricultura efectueaza platile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin declaratiile lunare, iar Comisia Europeana le ramburseaza Ministerului Agriculturii di Dezvoltarii Rurale, urmand a fi restituite Ministerului Finantelor Publice.
 
Masura a fost necesara pentru a asigura cat mai rapid resursele financiare necesare efectuarii platilor mentionate mai sus din sume alocate temporar din veniturile din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului de catre Ministerul Finantelor Publice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Prin Ordonanta de Urgenţa a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati directe care se acorda in agricultura in perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, au fost stabilite schemele de plati directe care se aplica incepand cu anul 2015, categoriile de beneficiari ai acestor scheme de plati, precum si conditiile generale de eligibilitate pentru acordarea platilor.
 
Prin Legea bugetului de stat pe anul 2016 nr.339/2015, potrivit art.28, s-a prevazut in bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, la capitolul 83.08 „Agricultura, silvicultura, piscicultura şi vanatoare”, titlul „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile post aderare”, articolul „Programe din Fondul European de Garantare Agricola - FEGA”, din cadrul anexei nr. 3/22/11, suma de 7.645.659.000 lei destinata prefinantarii cheltuielilor aferente schemelor de plati directe, (schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat, schema simplificata pentru micii fermieri), a masurilor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piata interna si in tarile terte, a masurii de promovare a vinurilor, precum ti a masurilor de piata ti intervenţie in agricultura. Din aceasta suma, se vor acorda prin acest act normativ 3.600.000.000 lei pentru asigurarea platilor mentionate.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016