Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MADR a schimbat Ordonanta privind agroalimentele ecologice
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a schimbat cu acordul Guvernului Ordonanta privind agroalimentele ecologice. Iata noutatile!
Conform noutatilor introduse in OUG nr. 34/200, acum vor fi lamurite mai multe aspecte esentiale. Acestea, insa, se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.
Noul act normativ transpune in legislatia nationala Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European si al Consiliului, privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Actul normativ proaspat adoptat introduce urmatoarele schimbari necesare si importante:
- functionarea sistemului de control si certificare in Romania;
- stabilirea autoritatii competente si atributiile principale ale acesteia;
- delegarea si stabilirea de catre MADR a anumitor atributii oficiale de control si/sau a anumitor atributii legate de alte activitati oficiale si certificare, organismelor de control, denumite in continuare OC;
- introducerea obligatiei operatorilor/grupurilor de operatori din agricultura ecologica de inregistrare a activitatilor de productie agricola, pregatire, distributie, depozitare, import, export, introducere pe piata a produselor ecologice la directiile pentru agricultura judetene si a Municipiului Bucuresti si de a se supune controlului unui organism de control aprobat, pentru o mai buna trasabilitate a produselor din agricultura ecologica;
- stabilirea laboratoarelor care pot realiza analizele probelor prelevate in cadrul controalelor la operatorii/grupurile de operatori de produse ecologice, precum si sanctiunea care se poate aplica in situatia unor produse pentru care analizele de laborator indica reziduuri de substante.
- comertul cu produse ecologice;
- acordarea derogarilor de la normele prevazute in regulamentele europene, operatorilor inregistrati in sistemul de agricultura ecologica;
- instituirea sistemului de sanctiuni care se aplica in agricultura ecologica;
- clarificarea unor termeni in acord cu prevederile noilor regulamente europene;
- instituirea unor norme tranzitorii prin care se reglementeaza valabilitatea documentelor, inregistrarilor si aprobarilor emise, realizate sau incepute sub actuala reglementare, dar care nu si-au produs in intregime efectele pana la data intrarii in vigoare a prezentei Ordonante de Guvern.
Autor:
Adrian Mosoianu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News