Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR a stabilit suprafetele maxime de teren agricol care vor putea fi achizitionate
Aceste valori au fost prevazute in proiectul de lege privind vanzarea terenurilor agricole, fiind stabilite in urma discutiilor purtate cu producatorii.
„Proiectul de lege l-am discutat cu producatorii agricoli si am convenit sa limitam pe persoana fizica la 150 de hectare, ar fi ca o ferma de familie care poate sa achizitioneze si in domeniul productiei cerealiere, iar pe persoana juridica am stabilit o masura similara cu cea aplicata in Ungaria. Este vorba de 1.200 hectare, prin exceptie se poate merge pana la 1.500 de hectare achizitionate de societatile cu personalitate juridica”, a declarat in acest sens ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
Totodata, seful MADR a afirmat ca au fost introduse si o serie de cerinte, care vor permite limitarea achizitiei de terenuri agricole in Romania si care nu vor ridica probleme la nivel european.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
„Am introdus si o serie de cerinte, care speram sa nu ne puna probleme la nivel european. Astfel, societatile comerciale respective trebuie sa aiba domiciliul stabil in Romania, iar pentru asta trebuie sa fii ori cetatean european, ori sa ai nationalitate romana. Deci si aici vor fi multe limitari. Pentru cetatenii din tarile terte ramane varianta ca ei sa obtina cetatenia romana. De exemplu, cel mai mare producator agroalimentar de aici este de nationalitate araba, dar este stabilit in Romania, iar ferma dansului are 65.000 de hectare”, a mai precizat ministrul.
In lege vor fi introduse si alte conditii potrivit carora aceia care cumpara teren sa fi fost fermieri pe o perioada de cel putin 5 ani, iar 75% din veniturile firmei sa provina din agricultura. Toate aceste conditii vor stabili un alt regim de vanzare a terenurilor agricole din Romania.
Romania a liberalizat piata funciara la 1 ianuarie 2014, conform obligatiilor incluse in Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, ceea ce permite persoanelor fizice din UE sa cumpere terenuri agricole in tara, demers care a modificat regimul existent pana la finele lui 2013, cand doar persoanele juridice aveau acest drept.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura