MADR: Agricultura ecologica, din ce in ce mai preferata de fermierii romani
Publicat la data de 05 Apr. 2021 in:
Stiri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) arata ca agricultura ecologica obtine din ce in ce mai mult teren. Fermierii romani se bucura de avantajele pe care aceasta le presupune.
Suprafata totala pe care se practica agricultura ecologica a crescut cu 19,4%, in 2020 fata de anul anterior, ajungand la 471.928 hectare, iar suprafata certificata ecologic a crescut cu 28%, la 270.656 hectare in 2020.
"Pentru anul 2020, conform datelor statistice provizorii transmise de catre directiile pentru agricultura judetene, suprafata totala inregistrata in sistemul de agricultura ecologica este de 471.928 (ha), din care 270.656,74 (ha) sunt certificate ecologic", potrivit MADR.
Conform datelor transmise de minister, suprafata aferenta anului 2019, inregistrata in sistemul de agricultura ecologica, este de 395.227,97 (ha), din care 211.487 (ha) sunt certificate ecologic. Datele sunt furnizate de catre organismele de control aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste finantarea acestui sector, reprezentantii MADR sustin ca din bugetul aferent perioadei de tranzitie, Romania va aloca masurii 11 - agricultura ecologica aproximativ 232 de milioan de euro pentru plati pana in anul 2023 inclusiv.
"In anul 2021 MADR estimeaza ca se vor efectua plati in valoare de aproximativ 77 milioane de euro catre fermierii care aplica practicile de agricultura ecologica in cadrul unui angajament voluntar multianual asumat pentru Masura 11 – Agricultura ecologica", se arata in informatiile transmise de minister.
La 1 martie 2021 a fost demarata campania de depunere a cererilor unice de plata prin care fermierii pot solicita si sprijinul pentru angajamentele aferenta masurii 11 - agricultura ecologica. Cererile unice de plata pot fi depuse pana cel tarziu la data de 17 mai 2021, inclusiv, fara penalitati, respectiv pana la data de 11 iunie 2021, cu o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucratoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul daca cererea unica de plata nu a fost depusa pana la data de 17 mai 2021 (inclusiv).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>