Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Agricultura ecologica, din ce in ce mai preferata de fermierii romani

madr-agricultura-ecologica-din-ce-in-ce-mai-preferata-de-fermierii-romani

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) arata ca agricultura ecologica obtine din ce in ce mai mult teren. Fermierii romani se bucura de avantajele pe care aceasta le presupune.


Suprafata totala pe care se practica agricultura ecologica a crescut cu 19,4%, in 2020 fata de anul anterior, ajungand la 471.928 hectare, iar suprafata certificata ecologic a crescut cu 28%, la 270.656 hectare in 2020.
 
"Pentru anul 2020, conform datelor statistice provizorii transmise de catre directiile pentru agricultura judetene, suprafata totala inregistrata in sistemul de agricultura ecologica este de 471.928 (ha), din care 270.656,74 (ha) sunt certificate ecologic", potrivit MADR. 
 
Conform datelor transmise de minister, suprafata aferenta anului 2019, inregistrata in sistemul de agricultura ecologica, este de 395.227,97 (ha), din care 211.487 (ha) sunt certificate ecologic. Datele sunt furnizate de catre organismele de control aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste finantarea acestui sector, reprezentantii MADR sustin ca din bugetul aferent perioadei de tranzitie, Romania va aloca masurii 11 - agricultura ecologica aproximativ 232 de milioan de euro pentru plati pana in anul 2023 inclusiv. 
 
"In anul 2021 MADR estimeaza ca se vor efectua plati in valoare de aproximativ 77 milioane de euro catre fermierii care aplica practicile de agricultura ecologica in cadrul unui angajament voluntar multianual asumat pentru Masura 11 – Agricultura ecologica", se arata in informatiile transmise de minister.
 
La 1 martie 2021 a fost demarata campania de depunere a cererilor unice de plata prin care fermierii pot solicita si sprijinul pentru angajamentele aferenta masurii 11 - agricultura ecologica. Cererile unice de plata pot fi depuse pana cel tarziu la data de 17 mai 2021, inclusiv, fara penalitati, respectiv pana la data de 11 iunie 2021, cu o reducere de 1%, pentru fiecare zi lucratoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul daca cererea unica de plata nu a fost depusa pana la data de 17 mai 2021 (inclusiv).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016