Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Am folosit 431 rachete antigrindina

madr-am-folosit-431-rachete-antigrindina

Ministerul Agriculturii anunta ca a folosit 431 rachete antigrindina pentru a proteja culturile. Cele mai multe, 69, au fost folosite pe 20 mai.


In Romania, interventiile active in atmosfera pentru combaterea caderilor de grindina au inceput in anul 2000 si sunt gestionate prin intermediul Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
"In data de 20 mai 2020 incepand cu ora 20:00, o formatiune noroasa cu potential mare de grindina a patruns in Romania prin zona Segarcea, zona protejata de Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina (UCCG) Oltenia. Astfel, in intervalul orar 20:06 - 21:38 au fost lansate un numar de 69 rachete antigrindina cu iodura de argint (agent de insamantare a norilor), inlaturandu-se astfel pericolul caderilor de grindina din aria de protectie", arata Ministerul Agriculturii intr-un comunicat.
 
Spre deosebire, in localitatile Popesti, Babeni din judetul Valcea, care nu se afla in aria de protectie a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) a cazut grindina, zona respectiva fiind puternic afectata de fenomenul meteo extrem.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Totodata, Ministerul Agriculturii precizeaza ca in urma interventiilor efectuate pentru combaterea caderilor de grindina in aria de protectie a UCCG Oltenia, cantitatea de precipitatii inregistrata s-a situat in intervalul 10-20 l/mp.
 
"Conform imaginilor radar, se constata ca pericolul caderilor de grindina a fost inlaturat datorita actiunilor de interventii active in atmosfera desfasurate in cadrul UCCG Oltenia, iar balanta de apa din nor nu a fost afectata", arata ministerul.
 
Sezonul de combatere a caderilor de grindina incepe in data de 15 aprilie a fiecarui an si se finalizeaza in 15 octombrie, pentru toate Unitatile din structura SNACP.
 
"In acest sezon, in intervalul 15 aprilie-21 mai, unitatile de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP au lansat un numar de 431 rachete antigrindina din UCCG Prahova, Oltenia, Moldova 1 Iasi si Moldova 2 Vrancea", informeaza ministerul.
 
In sezonul de combatere 2020, Sistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor va proteja o suprafata de aproximativ 1.500.000 ha, prin functionarea unui numar de 65 de puncte de lansare (PL).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016