MADR: Am folosit 431 rachete antigrindina
Publicat la data de 25 Mai. 2020 in:
Stiri Ministerul Agriculturii anunta ca a folosit 431 rachete antigrindina pentru a proteja culturile. Cele mai multe, 69, au fost folosite pe 20 mai.
In Romania, interventiile active in atmosfera pentru combaterea caderilor de grindina au inceput in anul 2000 si sunt gestionate prin intermediul Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
"In data de 20 mai 2020 incepand cu ora 20:00, o formatiune noroasa cu potential mare de grindina a patruns in Romania prin zona Segarcea, zona protejata de Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina (UCCG) Oltenia. Astfel, in intervalul orar 20:06 - 21:38 au fost lansate un numar de 69 rachete antigrindina cu iodura de argint (agent de insamantare a norilor), inlaturandu-se astfel pericolul caderilor de grindina din aria de protectie", arata Ministerul Agriculturii intr-un comunicat.
Spre deosebire, in localitatile Popesti, Babeni din judetul Valcea, care nu se afla in aria de protectie a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) a cazut grindina, zona respectiva fiind puternic afectata de fenomenul meteo extrem.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Totodata, Ministerul Agriculturii precizeaza ca in urma interventiilor efectuate pentru combaterea caderilor de grindina in aria de protectie a UCCG Oltenia, cantitatea de precipitatii inregistrata s-a situat in intervalul 10-20 l/mp.
"Conform imaginilor radar, se constata ca pericolul caderilor de grindina a fost inlaturat datorita actiunilor de interventii active in atmosfera desfasurate in cadrul UCCG Oltenia, iar balanta de apa din nor nu a fost afectata", arata ministerul.
Sezonul de combatere a caderilor de grindina incepe in data de 15 aprilie a fiecarui an si se finalizeaza in 15 octombrie, pentru toate Unitatile din structura SNACP.
"In acest sezon, in intervalul 15 aprilie-21 mai, unitatile de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP au lansat un numar de 431 rachete antigrindina din UCCG Prahova, Oltenia, Moldova 1 Iasi si Moldova 2 Vrancea", informeaza ministerul.
In sezonul de combatere 2020, Sistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor va proteja o suprafata de aproximativ 1.500.000 ha, prin functionarea unui numar de 65 de puncte de lansare (PL).
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>