Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Am notificat deja Comisia Europeana. Avem nevoie de peste 1 miliard de lei

madr-am-notificat-deja-comisia-europeana-avem-nevoie-de-peste-1-miliard-de-lei

Adrian Oros, seful MADR, a anuntat joi ca a notificat deja Comisia Europeana cu privire la banii necesari pentru despagubirea fermierilor in valoare de peste 1 miliard de lei.


"Am pregatit Ordonanta de Urgenta si am notificat Comisia Europeana pentru acordarea despagubirilor privind pagubele generate de seceta culturilor care au fost infiintate in primavara, anul acesta. Este vorba din nefericire de 1,2 milioane hectare unde vom avea nevoie de peste un miliard de lei. Anul acesta vom primi toate cererile, iar plata, asa cum am cazut de acord cu fermierii, o sa o facem la inceputul anului viitor. Trebuie sa asteptam aprobarea Comisiei, precum si resursele bugetare, pentru ca asa este corect, daca am despagubit pe cei care au fost afectati pentru culturile infiintate in toamna trebuie sa despagubim si pe cei care au fost afectati de seceta pentru culturile infiintate in primavara acestui an", a declarat Oros, intr-o conferinta de presa.
 
De asemenea, el a precizat ca pentru rectificarea bugetara vor fi asigurate fondurile necesare pentru efectuarea platilor conform calendarului stabilit, respectiv 1,3 miliarde de lei de la bugetul national pentru plata finala a campaniei de anul acesta, 204 milioane de lei reprezentand diferenta pentru seceta pedologica care a afectat culturile de toamna.
 
"Va amintiti ca atunci am reusit sa platim cele 850 de milioane de lei, 82%, si asa cum am promis acum la rectificare vom plati restul sumelor si suma de 176 milioane de lei pentru ajutorul de stat la motorina utilizata in agricultura. Noi vom incerca sa despagubim pe toti cei care anul acesta au incercat sa faca agricultura. Daca nu au recoltat nimic si au intors cultura, au reinfiintat alta cultura si au avut alte cheltuieli, este normal sa ii despagubim si pe ei. Tocmai pentru ca stiu ca sunt situatii punctuale diferite, trebuie sa cantarim de doua ori si sa luam o decizie. Nu era normal sa ii despagubim doar pe cei care au infiintat culturi de toamna. Chiar daca efortul bugetar este foarte mare, trebuie sa facem acest lucru, iar de anul viitor sa ne apucam sa facem irigatii", a adaugat seful MADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Acesta a precizat ca, pana la finele lunii noiembrie, atat plata avansurilor in integralitate, cat si plata acestor masuri de sprijin vor ajunge la beneficiari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016