MADR anunta ca peste 300 de rachete antigrindina au fost folosite recent
Publicat la data de 02 Iun. 2021 in:
Stiri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca vremea nefavorabila a dus la lansarea a peste 300 de rachete antigrindina.
"In perioada 22 - 28 mai 2021, din punctele de lansare (PL) ale Unitatilor de combatere a caderilor de grindina (UCCG) din cadrul Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (SNACP), au fost lansate 305 rachete antigrindina (RAG), pentru protejarea culturilor agricole si a comunitatilor locale din zonele de interventie. Lansarile au avut efectul scontat, iar pericolul caderilor de grindina a fost inlaturat datorita interventiilor active in atmosfera din cadrul unitatilor Sistemului", se arata intr-un comunicat.
Cele mai multe rachete au fost lansate din UCCG Oltenia si Prahova, respectiv 151 si 131, iar 23 din UCCG Iasi.
Potrivit sursei citate, sezonul de combatere a caderilor de grindina se deruleaza in perioada 15 aprilie - 15 octombrie 2021, pentru toate Unitatile din structura SNACP.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In intervalul 15 aprilie - 28 mai, unitatile de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP au lansat in total 536 de rachete antigrindina din UCCG Prahova, Oltenia, Timis si Moldova 1 Iasi.
Sistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor protejeaza in acest an o suprafata de aproximativ 1.500.000 hectare, prin functionarea unui numar de 65 de puncte de lansare (PL). Acestea apartin Unitatilor Prahova, care asigura, cu 22 de PL, protectia culturilor agricole in judetele Prahova, Buzau, Teleorman si Olt; Iasi, care asigura cu 12 PL protectie pentru judetele Iasi si Vaslui; Vrancea - 10 PL (judetele Vrancea si Galati); Oltenia - 17 PL (judetele Olt, Dolj, Valcea, Mehedinti); Timis - 4 PL (Timis). Alte 41 PL din cadrul UCCG Iasi, Vrancea, Timis si Mures se afla in diferite stadii de realizare si punere in functiune pe parcursul acestui an.
Aceste activitati au scopul de a reduce riscul fata de fenomenele meteorologice periculoase pentru populatie, inclusiv pentru zonele de interes economic, culturile agricole, zonele urbane si rurale (protejarea cetatenilor) - respectiv protejarea fata de fenomene meteorologice precum grindina, ceata densa, tornadele.
In Romania, interventiile active in atmosfera pentru combaterea caderilor de grindina au inceput in anul 2000 si sunt gestionate de Executiv, prin intermediul Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>