Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR cere de la Finante un buget de cel putin 2 la suta din PIB

madr-cere-de-la-finante-un-buget-de-cel-putin-2-la-suta-din-pib

In prezent, banii alocati ministerului condus de Daniel Constantin reprezinta unu la suta din PIB, iar diferenta, in cazul in care va fi alocata, va fi folosita pentru infrastructura principal de irigatii.


Prezent la un eveniment organizat in Creta de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, secretarul de stat in MADR, George Turtoi a anuntat ca reprezentantii ministerului au solicitat Ministerului de Finante alocarea unui buget de cel putin 2 la suta din PIB, fata de sub 1 la suta in acest an, in vederea finantarii infrastructurii principale de irigatii.
 
„Noi am solicitat si o alocare mai mare pentru bugetul agriculturii, respectiv 2 la suta din PIB, pentru ca nu vrem neaparat sa ne vedem cu bani mai multi in buget ci pentru ca avem un obiectiv foarte clar care nu poate fi finantat decat cu bani din bugetul de stat, respectiv reabilitarea infrastructurii principale de irigatii. Prin PNDR am asigurat tot necesarul de infrastructura secundara”, a precizat in acest sens oficialul MADR.
 
Ramanand in sfera finantelor, George Turtoi a mai spus ca este de parere ca eliminarea dublei impozitari pe toate tranzactiile dintre membri si cooperativa va ajuta bugetul de stat pentru ca va aduce un rulaj, dar si o fiscalizare mult mai mare.
 
„Inca de acum doua luni de zile a aparut prima solicitare din partea noastra pentru eliminarea taxarii pe toate tranzactiile dintre membru si cooperativa, iar acum suntem in discutii cu Ministerul de Finante. Vrem ca doar cooperativa sa fie supusa taxarii si impozitarii asa cum este supusa orice societate care comercializeaza, iar toate transferurile de inputuri de la cooperativa catre membri si de productie de la membri catre cooperativa sa nu mai fie purtatoare de taxe, pentru ca nu este normal. Este o dubla impozitare, pe membru si pe cooperativa. Degeaba faci o cooperativa daca membru se duce si vinde separat ca sa nu fie de doua ori impozitat. Cred ca aici este cheia”, a explicat Turtoi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In opinia acestuia, statul va avea numai de castigat daca va renunta la dubla impozitare pentru ca se vor vinde cantitati mai mari prin cooperativa si astfel va exista si o fiscalizare mai mare.

„Sper ca Ministerul de Finante sa aiba inteligenta pentru ca acest lucru va ajuta bugetul de stat. Nu este nicio pierdere la buget. Ii vom aduce sa vanda o cantitate mult mai mare pentru ca o vand printr-o cooperativa. Este un plus la bugetul de stat. Vor fi o cantitate, un rulaj si o fiscalizare mult mai mari pentru ca pe cooperativa ai alt control fata de producatorii individuali de dimensiuni mici”, a spus secretarul de stat.

Reprezentantul MADR spera ca, pana la finele lunii noiembrie, MFP va accepta propunerea MADR, odata cu finalizarea modificarilor din Codul fiscal.

„Am inteles ca pana la finele lunii noiembrie se doreste coagularea tuturor modificarilor pe Codul fiscal si atunci vom sti clar daca se accepta propunerea noastra. Eu nu am gasit nici argument matematic si nici economic pentru care sa fie respinsa propunerea noastra. Acesta este modelul francez, nu ne-am nascut noi mai destepti peste noapte. In Franta, nu exista niciun fel de taxare sau impozitare pe tranzactiile dintre membru si cooperativa”, a adaugat Turtoi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016