Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR: Consumul de miere ar putea fi promovat in scoli si in centrele sociale
Pe langa efectele benefice pe care l-ear avea introducerea mierii in alimentatia elevilor si beneficiarilor de servicii sociale, oficialii din minister se gandesc ca astfel ar putea veni si in ajutorul apicultorilor, dupa ce productia de miere de salcam a fost compromisa din cauza precipitatiilor.
Scriam zilele trecute despre faptul ca apicultorii se plang ca productia de miere de salcam din acest an a fost compromisa din cauza conditiilor meteo, in ultima perioada albinele neputand iesi din stupi din cauza precipitatiilor si a temperaturilor scazute ce au afectat producerea nectarului. Apicultorii sustineau ca in aceste conditii este foarte posibil sa creasca pretul mierii de salcam, insa considera ca nici aceasta nu ar fi o solutie, intrucat cantitatile de miere nu sunt atat de mari incat sa le permita macar sa isi recupereze banii investiti.
Problema aceasta a ajuns si in atentia oficialilor din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care se gandesc la o solutie viabila pentru a veni in sprijinul apicultorilor, promovand totodata consumul de miere, aliment recunoscut pentru calitatile sale. Astfel, secretarul de stat Daniel Butnaroiu a declarat recent ca MADR intentioneaza sa promoveze in scoli si centrele sociele, consumul de miere, bineinteles, in colaborare cu ministerele de resort.
„In unele zone din tara, anul acesta floarea de salcam nu a putut fi culeasa din cauza temperaturilor scazute şi a ploilor continue. Din acest punct de vedere, este oportuna dezvoltarea la nivel national a programului de promovare a consumului mierii in scoli pe care vrem sa-l extindem si la nivelul persoanelor defavorizate si in centrele sociale”, este declaratia facuta de acesta in urma cu cateva zile, menita sa le dea sperante apicultorilor.
Acesta a mai precizat ca, desi productia de miere in Romania a crescut de la an al an, suntem mult in urma altor state europene care au productii duble, aceasta in conditiile in care Romaniia este considerata a fi cel mai bun bazin melifer din Europa, datorita numarului mare de specii din flora spontana si a speciilor de plante melifere.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Daniel Butanoiu a mai anuntat ca Programul Naţional Apicol va avea o alocare de 30 de milioane de lei, 50 la suta din aceasta suma provenind din fonduri structurale, iar restul de la bugetul de stat, sectorul apicol urmand a fi sprijinit si prin PNDR 2014-2020. In etapa trecuta a programului cele mai accesate masuri de catre apicultori au fost cele care au vizat ferma de semi-subzistenţa şi tinerii fermieri.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura