Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de miere de rapita si miere de salcam, in pericol din cauza vremii

productia-de-miere-de-rapita-si-miere-de-salcam-in-pericol-din-cauza-vremii

Apicultorii spun ca iarna balnda nu le-a creat probleme deosebite, insa primavara, care se anunta a fi una ploioasa, risca sa afecteze productia de miere.


Apicultorii romani se plang ca intampina probleme cu vanzarea mierii din cauza importurilor provenite din afara spatiului comunitar la preturi reduse, in timp ce vremea ploioasa prognozata pentru aceasta primavara ar putea afecta productia de miere din acest an, mai ales la rapita si salcam.
 
„Nu am avut probleme deosebite in aceasta iarna, din punct de vedere al depopularilor familiilor de albine, pentru ca a fost o iarna blanda, doar ca acestea au consumat mai mult si noi, apicultorii, a trebuit sa bagam mana in buzunar ca sa le satisfacem necesarul de hrana. Am avut doar mortalitati izolate, nu atat de masive ca in alti ani. Am inteles ca pana in mai va fi tot ploaie, va fi o primavara ploioasa, iar la noi perioada de cules la rapita dureaza o saptamana. Ori, daca ploua trei patru zile, s-a compromis total productia de miere de rapita si va fi la fel şi la salcam”, a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea.
 
De asemenea, reprezentantul asociatiei sustine ca apicultorii intampina probleme cu vanzarea mierii, supermarket-urile preferand mierea din import, la preturi extrem de mici.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Avem probleme cu vanzarea mierii, chiar daca este si asa puţina. In toate supermarket-urile exista numai miere UE şi non UE. Nu mai gasesti un borcan de miere romaneasca curata, pentru ca se aduce la preturi de 6 lei si 6,5 lei borcanul din Ucraina, Mexic si nu mai stiu de pe unde. Speram insa sa se dezvolte sectorul de miere bio pentru ca se promoveaza puternic”, a mai spus Fetea.
 
Preşedintele ACA a precizat ca prin schimbarea Legii etichetarii, asa cum au promis autoritatile, amestecul de miere va fi permis numai daca se va scrie tara de provenienta şi procentul de participare la amestec.
 
„Se pare ca se va schimba Legea etichetarii si atunci o sa se dea voie la amestecul de miere, dar numai daca se va scrie tara de provenienta si procentul de participare la amestec. Noi am fi vrut ca sa nu se mai amestece deloc si intr-un borcan sa fie doar miere din China si sa lasam doar cumparatorul sa aleaga”, a subliniat reprezentantul apicultorilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016