Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ambasador: Mierea de albine din Romania, un produs important

ambasador-mierea-de-albine-din-romania-un-produs-important

Ambasadorul Elvetiei sustine ca mierea de albine din Romania este un produs important atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere al biodiversitatii.


"Sunt doua motive pentru care sunt interesat de mierea romaneasca. In primul rand, mierea este importanta pentru Romania, iar Romania este unul dintre cei mai mari producatori de miere din Europa, dar are si un impact semnificativ asupra dezvoltarii rurale. In al doilea rand, schimbarile climatice au efecte serioase asupra mediului, implicit asupra albinelor si polenizatorilor, iar acest lucru ne preocupa pe toti. (...)Vom avea curand la New York o reuniune ONU privind sistemul de securitate alimentara. Nu vom vorbi strict despre productia de miere, ci despre valoarea acestei productii pe intregul lant", a precizat ambasadorul elvetian prezent la Targul National al Mierii.
 
Arthur Mattli a subliniat ca in ultimii ani Elvetia aloca fonduri considerabile in cercetare si inovare in domeniul hranei, fiind creata si o retea pentru hrana si nutritie "Swiss food and nutrition valley".
 
"Intr-un top al patentelor, primul loc este ocupat in Elvetia de produsele farmaceutice, iar pe locul doi se afla produsele alimentare. Cheltuim in fiecare zi 7,2 milioane de franci elvetieni in cercetare si inovare pe partea de alimente. In ultimii ani cercetarea pe partea de hrana a devenit extrem de importanta in Elvetia. Ceea ce este interesant, este ca si Romania are cele mai mari cheltuieli in PIB din UE pe partea de hrana. Avem o multime de fermieri elvetieni care isi au activitatea in Romania, iar unii sunt deja din generatia a doua si a treia. Particularitatea pentru acesti fermieri elvetieni este ca in Romania exista aceasta natura inca intacta si produsele ecologice. In viitor, consumatorul va merge mult mai mult pe aceste produse ecologice. Este o situatie win-win atat pentru fermieri si producatori cat si pentru consumatori", a explicat Arthur Mattli.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a sustinut ca Targurile de miere organizate in Bucuresti, de doua ori pe an, pe Platforma Apicola Baneasa, sunt extrem de importante si de valoroase, adaugand ca si-ar dori ca Elvetia sa importe cat mai multa miere romaneasca.
 
"In calitate de crescator de albine, la nivel de hobby, consider ca ceea ce se intampla aici de doua ori pe an (Targurile Nationale ale Mierii n.r.) sunt evenimente extrem de importante si de valoroase. (...) Nu am cifre referitoare la cata miere romaneasca se consuma in Elvetia, dar ma uit sa vad de unde vine aceasta miere importata si constat ca vine de la distante mult prea mari. Cred ca este important sa fie exportata cat mai mult miere romaneasca in partea elvetiana", a adaugat el.
 
Nu in ultimul rand, ambasadorul a precizat ca presedintele Elvetiei si ministrul Economiei din tara sa vor vizita anul viitor Romania, context in care se vor discuta si oportunitatile de colaborare in zona apiculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016