Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR doreste extinderea la 500.000 de hectare a suprefetelor cultivate in regim ecologic
Sectorul agriculturii ecologice a capatat o importanta tot mai mare in Uniunea Europeana, comertul cu aceste produse ecologice ajungand, in 2017, la 216.000 de tone.
„La nivel national dorim sa incurajam cultivarea suprafetelor in sistem ecologic si cresterea acestora la 500.000 hectare si infiintarea unor centre de informare pentru producatori privind facilitatile acordate acestora. Ne preocupa identificarea de noi modalitati pentru dezvoltarea pietei produselor ecologice luand in considerare valoarea adaugata a acestora si posibilitatea de promovare a regiunilor din centrul si estul Europei”, a spus Potor.
Ministerul Agriculturii noteaza ca Romania a incurajat intotdeauna dezvoltarea sistemului de productie ecologica prin masurile specifice de sprijin din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pentru conversia la agricultura ecologica si mentinerea practicilor de agricultura ecologica.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
„Romania este prezenta cu produse certificate ecologic, in principal cereale, oleaginoase si plante proteice, pe aproape toate pietele Uniunii Europene. In 2017 au fost comercializate 380 mii tone produse ecologice atat la nivel national, cat si la export. Tara noastra doreste consolidarea competitivitatii sectorului ecologic si dezvoltarea acestuia, in acest scop fiind esentiala inovarea si cercetarea. In vederea cresterii sprijinului pentru cercetare in domeniul productiei ecologice, crearea unui fond de cercetare la nivel european, care sa includa in mod explicit componenta productiei ecologice, ar fi de mare interes pentru Romania”, se arata in comunicatul MADR.
Conform datelor oficiale, sectorul agriculturii ecologice a capatat o importanta tot mai mare in Uniunea Europeana, comertul cu aceste produse ecologice ajungand, in 2017, la 216.000 de tone.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura