Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR intentioneaza deschiderea unui parc agroindustrial integrat cu centru de afaceri pentru dezvoltare rurala durabila
La jumatatea acestei saptamani a fost organizata o masa rotunda cu toti factorii implicati, fiecare exprimandu-si punctul de vedere il legatura cu acest proiect.
La evenimentul gazduit de MADR au luat parte toate partile implicate in proiectul inovator privind realizarea unui parc agroindustrial integrat cu centru de afaceri pentru dezvoltare rurala durabila in conditiile descentralizarii administrative si ale bioeconomiei.
Acest proiect porneste de la conditiile existente in Romania in prezent si isi propune identificarea solutiilor pentru problemele intalnite in localitatile din mediul rural.Implementarea proiectului ar da o noua dimensiune notiunilor de bioeconomie si societate rurala, asigurand locuri de munca in parcul agroindustrial rural, in centrul de afaceri si dezvoltare rurala, in unitatile care produc biocombustibili din deseuri vegetale si in unitatile de prelucrare a materiilor prime vegetale si animale. In ansamblu, proiectul tinteste imbunatatirea conditiilor de viata din mediul rural.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Totodata, in domeniul productiei de energii neconventionale, un astfel de parc agroindustrial ar da posibilitatea investitorilor sa valorifice sursele alternative de energie.
Cei prezenti la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au avut un dialog deschis prin care fiecare participant a punctat importanta realizarii acestui proiect, in perspectiva cresterii competitivitatii agroalimentare, asigurarii rezervelor de apa si hrana pentru populatie, dar si pentru asigurarea sigurantei si securitatii alimentare, utilizarea rationala si eficienta a resurselor agricole si forestiere, crearea de locuri de munca in mediul rural etc.
Printre participantii mesei rotunde de la sediul MADR s-au numarat reprezentanti ai Academiei Romane, ai Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, ai Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, ai Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din Italia, directorul general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare Bioresurse Alimentare s.a.m.d.
Bioeconomia Uniunii Europene are o cifra de afaceri anuala de 2000 miliarde euro asigurand 9% din locurile de munca.
Refacerea infrastructurii localitatilor rurale implica in primul rand refacerea drumurilor (strazi principale, secundare, ulite) precum si toate lucrarile adiacente:reabilitarea rigolelor, podetelor de acces in curtile localnicilor, realizarea retelei de alimentare cu gaze si a traseelor subterane ale retelei electrice, in functie de necesitatile locale.
Reabilitarea sau realizarea lucrarilor de imbunatatiri funciare vizeaza sisteme de irigatii si desecare-drenaj, constructii hidrotehnice, combaterea eroziunii in adancime si a alunecarilor de teren, imbunatatirea situatiei terenurilor irigate. Toate aceste masuri complexe, lucrari si interventii tehnice se executa in scopul stabilizarii si imbunatatirii conditiilor pedologice, hidrologice si climaterice in vederea valorificarii in folosul agriculturii a unor terenuri neproductive sau slab productive din interiorul sau exteriorul comunitatilor rurale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi