Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Introducem eticheta nutritionala

madr-introducem-eticheta-nutritionala

MADR anunta ca Romania va avea eticheta nutritionala, insa aceasta nu ar trebui sa afecteze negativ perceptia consumatorilor asupra alimentelor care sunt realizate din ingrediente naturale.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), remis miercuri AGERPRES, pe perioada Presedintiei germane la Consiliul UE, vor fi intensificate discutiile pe marginea adoptarii unei scheme armonizate la nivelul UE pe tema etichetarii nutritionale in campul vizual principal al ambalajelor alimentare. In acest context, Italia a contactat statele membre, printre care si Romania, care nu au luat inca o decizie in ceea ce priveste schema pe care o vor sustine, pentru a stabili o viziune comuna in selectarea criteriilor ce vor fi adoptate.
 
In opinia Italiei, descrierea nutritionala a produselor pe etichete ar trebui sa fie informativa, bazata pe dovezi stiintifice si sa respecte dietele traditionale, cultura culinara si obiceiurile alimentare locale.
 
"Una din actiunile prevazute se refera la adoptarea unui sistem armonizat pentru etichetarea nutritionala, iar o parte a statelor membre sustin pentru aceasta un model denumit Nutriscore, bazat pe un cod de culori. Italia a propus o alta schema denumita Nutrinform battery, care ofera consumatorilor informatii privind nivelul de energie asigurat prin consumul produsului, similar unei baterii energetice. Procentul de energie pentru fiecare dintre componente, dar si pentru 100 grame de produs alimentar, fara a utiliza coduri de culoare, ar putea reprezenta criterii pentru o etichetare obiectiva, care sa nu afecteze perceptia consumatorilor asupra unor produse traditionale de tip IGP, STG, DOP", se arata in comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In interventia sa, ministrul Adrian Oros a exprimat ca pozitia tarii noastre este similara cu cea a Italiei, apreciind ca o eticheta Nutrinform battery ar fi mai potrivit de utilizat, prin prisma faptului ca nu defavorizeaza unele produse alimentare naturale. Sustinerea acestui model a fost agreata in urma consultarilor cu autoritatile publice abilitate.
 
Totodata, ministrul Oros a subliniat necesitatea promovarii unor produse alimentare sanatoase, precum si a informarii corecte a consumatorilor.
 
"Suplimentar fata de forma actuala prezentata a Nutrinform battery, Romania considera utila aplicarea unui simbol prin care produsele alimentare obtinute din materii prime naturale sa fie evidentiate, sau a unei prezentari grafice utilizand un cod de culori care sa avantajeze produsele naturale", se mai spune in comunicat.
 
Seful de la Agricultura a declarat ca orice model de eticheta nutritionala nu ar trebui sa afecteze negativ perceptia consumatorilor asupra alimentelor produse din ingrediente naturale, cum sunt si cele cu denumire de origine protejata, a specialitatilor traditionale si a celor cu indicatie geografica protejata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016