Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MADR isi prezinta viziunea pentru agricultura si dezvoltare rurala pe termen mediu si lung
Acest lucru se va intampla in cadrul unei conferinte organizate cu sprijinul Bancii Mondiale, la care vor participa, printre altii, si doi fosti comisari europeni pentru Agricultura.
Romania este printre cele mai bine dotate tari europene in ceea ce priveste terenurile, apa si resursa umana. In cadrul conferintei, actorii interesati vor discuta provocarile actuale ale agriculturii şi dezvoltarii rurale din Romania, pentru ca potentialul tarii sa poata fi exploatat din plin in contextul tendintelor europene si globale.
„Romania aspira sa dezvolte si sa implementeze politici si o administratie rurale moderne care sa deserveasca fiecare persoana, in fiecare zi, in fiecare regiune a tarii” spune Elisabetta Capannelli, manager de tara, Banca Mondiala, Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
„Progresul in agricultura poate contribui in general la cresterea economica a Romaniei, la economii la buget, la o balanta de schimburi mai sustenabila, in beneficul tuturor romanilor.” adauga Capannelli.
Ministrul Agriculturii si expertii ministerului vor prezenta prioritatile de investitii si de reforma pe termen mediu si lung, iar doi fosti comisari europeni pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, Comisar European intre 2010 si 2014, si Franz Fischler, Comisar European intre 1995 si 2004, sunt principalii vorbitori la conferinta.
Conferinta va discuta sustenabilitatea economica, sociala si climatica a agriculturii si dezvoltarii rurale romanesti, si de asemenea despre sistemele de cunoastere si informatice care sa promoveze sectorul agricol al Romaniei in avangarda.
„Aderarea la Uniunea Europeana a adus numeroase beneficii agriculturii şi zonelor rurale din Romania. In ultima perioada, s-au remarcat progrese importante in ceea ce priveşte producţia agricola şi o transformare istorica a balanţei comerciale intr-una pozitiva. Progresele sectoriale au fost sprijinite in mod semnificativ de oportunitaţile de finanţare crescute. Investiţiile private tot mai mari in sectorul agro-alimentar au multiplicat efectele finanţarii publice, atat naţionala, cat şi europeana. Administraţia agricola a gestionat peste 14 miliarde de euro in perioada 2007-2013 şi va gestiona alte 21,5 miliarde de euro in perioada 2014-2020.” a spus Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Banca Mondiala, prin directa asistenta catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a oferit planul pentru reformele necesare, astfel incat Romania sa capteze deplin beneficiile financiare, economice si comerciale ale aderarii la Uniunea Europeana.
Adoptarea viziunii şi strategiei sectoriale reprezinta un pas major in direcţia stabilirii unui cadru coerent, cuprinzator şi stabil de politici publice. Implementarea viziunii va necesita un efort consistent si sustinut pe termen mediu si lung, incepand cu o reforma instituţionala atotcuprinzatoare, care sa includa modernizarea şi digitizarea sistemelor şi procedurilor, precum si consolidarea capacitaţii umane, pentru a putea face faţa nevoilor curente si viitoare si pentru a gestiona eficient riscurile la care se expun fermierii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura