Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
MADR: Noi reglementari fitosanitare pentru produsele vegetale

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a adoptat noi reglementari fitosanitare pentru produsele vegetale. Iata noutatile!
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizarilor minore in Romania”, acesta fiind publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 672 din 29 iulie 2020.
In conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind introducerea pe piata a produselor de protectie a plantelor si de abrogare a Directivelor 79/117/CEE si 91/414/CEE ale Consiliului, utilizarile minore inseamna utilizarea produselor de protectie a plantelor pe plante sau produse vegetale care nu sunt cultivate pe scara larga(ex. culturi de afin, mur, etc.) sau sunt cultivate pe scara larga, pentru a face fata unei necesitati fitosanitare cu caracter exceptional (ex.boli si daunatori care apar rar in culturi de grau, porumb, etc.).
Aceste utilizari ale produselor de protectie a plantelor pe plante sau produse vegetale fara raspandire larga care au o valoare economica ridicata pentru fermieri, dar care pot avea un interes economic scazut pentru industria produselor fitosanitare, s-au reflectat in lipsa produselor fitosanitare autorizate pe piata pentru acest tip de culturi. In timp, lipsa acestor produse de protectie a plantelor autorizate pentru utilizari minore a avut ca efect compromiterea culturii sau a productiei prin folosirea de produse neadecvate sau chiar utilizarea ilegala a unor produse de protectie a plantelor neautorizate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Aprobarea acestui act normativ faciliteaza autorizarea produselor de protectie a plantelor pentru utilizari minore venind in sprijinul fermierilor romani prin furnizarea de mijloace de gestionare a bolilor si daunatorilor pentru a produce si a mentine o rezerva sigura si stabila a productiei agricole precum si pentru gestionarea mai buna a rezistentei culturilor la boli si daunatori.
Pentru a se tine cont de progresul cercetarii si al dezvoltarii in agricultura si de aparitia de noi boli sau daunatori, lista utilizarilor minore in Romania va fi actualizata la fiecare cinci ani sau ori de cate ori se impune imbunatatirea acesteia.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Oros, MADR: Avem 10 proiecte incluse in PNRR
- » De ce au protestat fermierii la MADR
- » Oros, MADR: Cumparam cartofi cu zeci de milioane de euro, desi avem capacitatea de productie
- » Anunt MADR! Se primesc proiectele privind GAL-urile pe submasura 19.3
- » Oros, MADR: Vreau propuneri mai concrete de la organizatiile vitivinicole
Comentarii
0 comentarii