MADR prioritizeaza competitivitatea in strategie pentru agricultura ecologica
Publicat la data de 01 Feb. 2022 in:
Stiri MADR confirma ca in acordarea viitoarelor fonduri afacerilor agricole ecologice va prioritiza competitivitatea si viabilitatea economica.
Romania are un potential urias in materie de agricultura ecologica, dar strategia pentru dezvoltarea acestui sector trebuie elaborata pe baza realitatii si a unor indicatori de competitivitate si viabilitate economica, sustine ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
"Este important sa avem un dialog deschis, avand in vedere ca in acest moment fisele de interventie reprezinta rezultatul unor propuneri primite din partea mai multor reprezentanti ai fermierilor. Romania are un potential urias in materie de agricultura ecologica, dar strategia pentru dezvoltarea acestui sector trebuie elaborata pe baza realitatii si a unor indicatori de competitivitate si viabilitate economica.
Am impartit ecoschemele in functie de tipologia fermelor romanesti, potentand specificitatea fiecarui tip de ferma - mica, medie si mare, deoarece vrem sa ii stimulam pe cei care muncesc efectiv in agricultura. Sprijinim gospodaria taraneasca, pe cei care produc bunuri pentru consumul propriu si pentru piata locala, dar si fermele medii si mari, care produc materii prime si produse cu valoare adaugata", a spus Chesnoiu, in cadrul unei dezbateri privind Planul National Strategic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul dezbaterii, ministrul Chesnoiu a informat participantii la consultari ca, in urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Mediului, s-a luat decizia ca fondurile din PNRR sa fie utilizate pentru impaduriri. De asemenea, a mentionat importanta perdelelor agro-forestiere pentru fermieri, subliniind in acest context necesitatea plantarii speciilor melifere.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>