Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR promoveaza produsele traditionale romanesti la targul AGRA din Slovenia

madr-promoveaza-produsele-traditionale-romanesti-la-targul-agra-din-slovenia

Targul „AGRA 2015” se afla sub semnul „Anului dezvoltarii, solului si luminii” si promoveaza relatii de colaborare durabila la nivel european prin implicarea tuturor actorilor din domeniu.


O delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale condusa de secretarul de stat Ioan Utiu a participat la ceremonia de deschidere a celei de-a 53-a editii a Targului pentru agricultura si alimentatie destinat sectorului agricol si industriei alimentare atat din statele membre ale Uniunii Europene dar si non UE, AGRA 2015, care se desfasoara in perioada 22 - 27 august 2015, in Slovenia.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale incurajeaza promovarea calitatii produselor romanesti, participarea la acest targ fiind o oportunitate pentru membrii asociatiilor de produse traditionale de a prezenta publicului vizitator produse din lapte sau din carne, cum ar fi branza de burduf in coaja de brad din zona Bran sau pastrama de oaie,painea traditionala cu cartofi, colacul muscelean dar si renumita zacusca ori dulceturile din cirese albe sau amare din zona Neamt.
 
De asemenea, sunt expuse produsele pentru care se doreste inregistrarea pe sisteme de calitate europene, precum „Telemeaua de Ibanesti”, „Carnatii de Plescoi”, dar si bauturi spirtoase cu Indicatie geografica, cum ar fi „Tuica Zetea de Mediesul Auriu” si „Tuica de Arges”, sau cunoscutul ”Magiun de Prune Topoloveni”. Vizitatorii targului au ocazia sa cunoasca portul popular din diferite zone ale Romaniei, precum Maramures sau Muscel, si sa deguste vinuri romanesti.
 
AGRA 2015 reuneste institutii guvernamentale si educationale, furnizori de echipamente si masini agricole, procesatori, grupurile tinta fiind consumatorii si potentialii parteneri de afaceri pe o suprafata de 70000 metri patrati. Programul expozitiei include seminarii, demonstratii live si intalniri „business to business”, cu participarea asociatiilor din domeniu dar si a expertilor - ceea ce creeaza premisele pentru dezvoltarea durabila a sectorului agroalimentar la nivel european.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In cadrul targului isi expun produsele si serviciile 1785 companii din 30 de tari, printre care Slovenia, Slovacia, Croatia, Austria, Italia, Estonia, si Ungaria, iar noua state au standuri nationale - Slovenia, Italia, Austria, Polonia, Serbia, Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Cehia si Romania.
 
Discutiile purtate pe parcursul evenimentului cu Ambasadorul Romaniei in Slovenia, Marius Cosmin Boiangiu, au pus accentul pe oportunitatea participarii Romaniei ca tara partenera la editiile urmatoarele ale Targului AGRA.
 
In timpul derularii evenimentului, secretarul de stat Ioan Utiu a avut intalniri cu oficialitati din statele participante, printre care vice-prim-ministrul Sloveniei si ministrul Agriculturii, Silviculturii si Alimentaţiei –Dejan Zidan, ministrul agriculturii din Luxemburg - care este si presedintele Consiliului Agricultura si Pescuit din cadrul CE –Fernand Etgen, ministrul Agriculturii si Alimentatiei din Serbia - Snežana Bogosavljević Bošković, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Padurilor din Bulgaria, alti ambasadori si oficialitati.
 
Intalnirea secretarului de stat Ioan Utiu cu Tanja Strnia, secretar de stat in ministerul Agriculturii, Silviculturii si Alimentatiei din Slovenia, a stabilit premisele unei viitoare reuniuni bilaterale pe probleme legate de zona montana, piscicultura si cercetare in agricultura, eveniment care se va concretiza pe parcursul acestui an.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016