Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Rachetele antigrindina folosite in ultima perioada nu provoaca seceta

madr-rachetele-antigrindina-folosite-in-ultima-perioada-nu-provoaca-seceta

Specialistii explica modul in care aceste rachete actioneza, precizand ca activitatile de combatere a grindinei nu afecteaza in nicin fel balanta de apa din nori.


Ca urmare a lansarii in ultima perioada a 38 de rachete antigrindina din mai multe puncte din zona Munteniei si Moldovei, in spatiul public au aparut o serie de critici la adresa acestei practici, fiind lansate informatii conform carora utilizarea rachetelor antigrindina ar putea provoca secete.
 
In legatura cu acest subiect, MADR vine cu o serie de lamuriri, precizand ca aceste dispozitive nu afecteaza cu nimic balanta de apa din nori, si, in consecinta, utilizarea lor nu poate avea drept consecinta instalarea secetei.
 
La nivel mondial, in peste 50 de tari exista programe operationale de modificare a vremii, in special pentru combaterea caderilor de grindina si crestere a precipitatiilor in zonele cu perioade de seceta frecvente. Combaterea grindinei folosind ca agent de insamantare a norilor iodura de argint, este o tehnologie folosita cu succes in multe alte tari, nefiind asociata in nici un caz cu aparitia secetei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin interventii active in atmosfera, in norii cu risc major de grindina se trimit vectori purtatori de iodura de argint care, prin reactie, produc nuclee de condensare artificiala. Aceasta modificare determina un proces de precipitare a vaporilor de apa din nor si se elimina astfel pericolul producerii de grindina, iar masa de apa din nor se uniformizeaza si cade, sub forma de ploaie, pe o suprafata mai mare.
 
In concluzie, activitatile de combatere a caderilor de grindina nu afecteaza balanta generala de apa in nor, nu au impact semnificativ asupra dinamicii sistemului noros, inclusiv schimbarea directiei acestuia ci, dimpotriva, asigura creşterea si uniformizarea precipitatiilor numai in aria de combatere şi adiacenta acesteia.
Scopul Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor este de a asigura protectia culturilor agricole cu inalta valoare economica, precum si al comunitatilor rurale din zonele de interventie, fata de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbarilor climatice.
 
Activitatile de combatere a grindinei genereaza modificari ale conditiilor meteo-climatice la nivel local, cu raza limitata de actiune, in spatiu si timp. Sistemul este organizat sub forma unor infrastructuri operationale si de cercetare, sigure si eficiente.

Implementarea Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor a inceput in Romania, ca urmare a necesitatii adoptarii unor masuri preventive de reducere a riscurilor climatice asociate fenomenelor meteorologice extreme precum grindina, ploi torentiale, seceta, si tinand cont de experienta in acest domeniu, la nivel mondial. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016