Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Risipa alimentara e o problema. Fermierii pot ajuta

madr-risipa-alimentara-e-o-problema-fermierii-pot-ajuta

MADR va organiza o conferinta pe tema risipei alimentare si vrea sa implice fermierii. Conform sefului Agriculturii, acestia ar putea ajuta.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu InfoCons, organizeaza marti evenimentul prilejuit de Ziua Internationala de constientizare asupra risipei alimentare, cu tema "Stop deseurilor si risipei alimentare! Pentru oameni! Pentru planeta!".
 
Incepand din acest an, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat data de 29 septembrie "Ziua Internationala de constientizare asupra risipei alimentare".
 
La eveniment vor participa ministrul de resort, Adrian Oros, reprezentanti ai autoritatilor publice, ai mediului de afaceri si ai formelor asociative, pentru a lansa Campania de informare, educare si constientizare "Si tu poti proteja planeta! impreuna dam startul la reducerea risipei de alimente!".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aceasta campanie este structurata in doua etape, respectiv campania de diseminare a materialelor informativ educative realizate in parteneriat cu InfoCons la nivelul autoritatilor publice centrale si locale, al carei grup tinta il reprezinta publicul larg-consumatorii, in calitatea lor de cetateni, precum si campania de informare si educare a consumatorilor din unitatile de invatamant preuniversitar privind prevenirea si diminuarea risipei de alimente "Si tu poti proteja planeta! impreuna dam startul la reducerea risipei de alimente", in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, in conformitate cu Protocolul incheiat de MADR cu aceasta institutie.
 
Cu aceasta ocazie, MADR isi propune sa contribuie la realizarea obiectivului de reducere cu 50% a risipei alimentare pana in anul 2030.
 
Romanii arunca fiecare cate 129 de kg de mancare pe an
 
"Un roman arunca 129 de kilograme de mancare pe an, in medie, insemnand mancare gatita, fructe, legume, produse de panificatie, lactate, carne. Avem pentru anul 2030 drept tinta injumatatirea pe cap de locuitor a risipei alimentare", a spus Hanganu.
 
Potrivit acestuia, risipa alimentara se produce pentru ca estimam gresit cantitatile atunci cand facem cumparaturi, nu depozitam corect alimentele, dar si pentru ca nu suntem atenti la termenul de valabilitate.
 
"12% din mancarea cumparata ajunge la cos, insa stam bine, pentru ca media UE este aproape dubla. Cu cat familia este mai mare, cu atat se arunca mai multa mancare la cos. Un fenomen ingrijorator este ca avem, pe de o parte, subnutritie si risipa alimentara, dar pe de alta parte 15% din populatia Romaniei este obeza, ceea ce inseamna ca educatia alimentara are carente, oamenii nu se preocupa de calitatea si de cantitatea mancarii", a adaugat Hanganu.
 
La randul sau, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a aratat ca, pentru a diminua risipa alimentara, cea mai importanta este educarea consumatorului in familie si in sistemul educational, dar si reglementarile si activitatea institutiilor care au atributii in acest sens.
 
"Ma bazez foarte mult pe implicarea autoritatilor, a institutelor de cercetare, a mediului academic si a partenerilor interesati de acest fenomen. Noi, la Ministerul Agriculturii, care ar trebui sa ne precupam in primul rand de securitatea alimentara si de suficienta hranei, contribuim la acest subiect. Noi vom incerca sa tragem un semnal de alarma, sa facem o agricultura sustenabila, durabila, sa educam consumatorul in directia prevenirii risipei alimentare si in directia consumului de produse proaspete si sanatoase", a spus Oros.
 
Totodata, risipa de resurse inseamna si un factor ridicat de poluare, a completat el.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016