Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Romania nu poate accepta plafonarea platilor in noua PAC

madr-romania-nu-poate-accepta-plafonarea-platilor-in-noua-pac

Secretarul de stat din MADR, Daniel Botanoiu, spune ca Romania nu poate accepta plafonarea platilor in noua Politica Agricola Comuna (PAC).


"Romania nu poate sa accepte aceasta plafonare pentru ca sunt cateva specificitati ale agriculturii romanesti. Va dau un exemplu: daca maine apare aceasta decizie, auzim ca e vorba de pana la 100.000 - 150.000 de euro (plafonarea subventiei pe ferma n.r.), nu are importanta suma, dar peste care penalitatile sunt de 100%, apar automat acele provocari, acele miscari in cadrul sectorului agricol. O sa vedeti divizarea fermelor, desi suntem si astazi in situatia in care nu cunosti foarte bine proprietarul. Stim foarte bine cati proprietari are Romania si cat alearga fermierul pentru a-i gasi si pentru incheierea unui contract de arenda. Tendinte de divizare exista, pentru ca valorificarea terenului exista, pentru ca miscarea pietei funciare exista", a explicat Botanoiu.
 
El a precizat ca plafonarea subventiilor agricole va afecta si componenta legata de investitii in ferme.
 
"Va dau un exemplu. Am avut un proiect, in situatia in care eu constat ca voi primi plafonat aceste sume din subventii, am tendinta de a diminua suprafata astfel incat sa pot sa accesez aceste plati directe. Cui ramane acea investitie pe care stim ca trebuie sa o ducem pe o anumita perioada de timp, si nu numai, pentru ca interesul nu este numai de a o mentine pe o perioada de timp ci si pentru a o integra intr-un sistem complex, care permite sa transformam materiile prime, sa le adaugam plus valoare si sa le aducem fix in farfuria consumatorului roman si dupa aceea la export. De aceea cred ca este important sa ne pozitionam corect din punct de vedere al plafonarilor", a mai spus oficialul MADR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Botanoiu a mentionat si importanta bugetului PAC pe viitoarea programare financiara, in conditiile in care "Romania este pe un trend bun, pe un trend al investitiilor".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016